Descoperire extraordinară în Cercul Arctic! O nouă specie de dinozaur care trăia, se împerechea și se cuibărea în Arctica, acum 70 milioane de ani, a fost descoperită de paleontologi.

Un grup de paleontologi au descoperit în Nordul Alaskăi o nouă specie de dinozauri. În urma analizei realizate s-a descoperit un vârf de mandibulă fosilizată, de doar 14 milimetri, a arătat că face parte dintr-un  tip de Dromaeosauridae, un grup de dinozauri prădători înrudiți cu păsările. Printre membrii grupului se numără și Velociraptorul, din „Jurassic Park”,  notează CNN,

Se pare că Cercul Arctic era o cale de migrație pentru multe tipuri de dinozauri când făceau trecerea din Asia în America de Nord și invers, însă nu se știe dacă animalele trăiau acolo tot anul.

Mărimea mică a puilor sugerează că probabil trăiau acolo constant

„Dacă juvenilii acestor dinozauri sunt descoperiți, înseamnă că aceste animale trebuie să fi petrecut mult timp împerechindu-se și cuibărinu-se în aceste locuri”, a spus paleontologul Tony Fiorillo.

Micuțul dinozaur ar fi fost de mărimea unui cățeluș, a mai spus Fiorillo, însă adulții puteau ajunge până la 1,8-2,7 metri.