Sari la conținut
Home » Delfinii, extrem de inteligenți. Își obțin hrana într-un mod neobișnuit

Delfinii, extrem de inteligenți. Își obțin hrana într-un mod neobișnuit

Delfinii, extrem de inteligenți. Își obțin hrana într-un mod neobișnuit. După oameni, delfinii sunt a doua specie ca inteligență din lume. Cercetătorii susțin că aceste mamifere sunt atât de inteligente, încât au învățat rapid de la prietenii lor cum să folosească unelte pentru a procura hrana.

Printr-o tehnică știută doar de ei,delfinii  din vestul Australiei reușesc să convingă peștii să intre în scoicile goale care au aparținut cândva unor gasteropode marine. Peștele este dus cu tot cu scoică la suprafața apei, iar delfinii scutură bine scoica și peștele ajunge în stomacul delfinului.

Este pentru prima dată când delfinii au fost observați în timp ce învață comportamente de la prietenii lor, la fel ca marile primate.

„Este o descoperire majoră. Comportamentul cultural al delfinilor și al altor odontocete (mamifere acvatice cu dinți și fără fanoane) este mult mai similar cu cel al marilor primate, inclusiv al oamenilor, decât am crezut inițial”, a explicat Michael Krützen, biology la Universitatea din Zurich.

Delfinii din specia Tursiops aduncus au fost observați folosind prima oară unelte în urmă cu 20 de ani, în timp ce își puneau bureți de mare pe bot, asemenea unui degetar, pentru a se proteja în timp ce căutau hrană în adâncuri. Acest comportament a fost numit „sponging” și permite delfinilor să acceseze hrană în ape mai adânci, potrivit descopera.ro.