De 1212 Vizualizari

Delfinii aud cu tot corpul

Înoată cu o viteză de 50 km/h

Autor: Roxana Roseti
În prezent se cunosc aproximativ 70 de specii de delfini, diferite ca formă şi dimensiuni, număr de dinţi, culoare, prezenţa înotătoarei dorsale, formele mai des întâlnite fiind delfinul comun (Delphinus Delphis), delfinul mare (Tursiops Truncatus) şi marsuinul (Phocaena Phocaena), specii răspândite şi în Marea Neagră, dar în număr tot mai mic.
Delfinii aud foarte bine, de la sunetele obişnuite, cu frecvenţe mici, până la sunete cu frecvenţe foarte înalte. Auzul fin al delfinilor se explică prin aceea că ei sesizează undele sonore nu numai cu organul lor acustic, dar şi cu tot corpul, în special cu pielea de pe cap!
Adevărate performanţe
Ei sunt, totodată, neîntrecuţi înotători şi scufundători, depăşind cu uşurinţă viteza de 35-50 km/oră (Orcinus Orca), iar delfinii mari realizează adevărate performanţe: salturi de până la 5-6 m înălţime şi aproape 10 m lungime. De remarcat şi faptul că delfinii pot coborî în adâncuri până la 300 de metri şi chiar mai mult.
Mamiferul se numără printre cele mai inteligente animale, unele specii având raportul dintre masa creierului şi masa corpului la fel cu cel al oamenilor.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X