De 158 Vizualizari

Decizie a parlamentarilor europeni. Vesti bune pentru iubitorii de animale!

În cadrul Comisiei pentru Sănătate Publică si Siguranță Alimentară, parlamentarii europeni au dezbătut două dosare de o importanță deosebită în cadrul pachetului legislativ privind produsele medicale de uz veterinar – respectiv de stabilire a procedurilor comunitare privind autorizarea și supravegherea medicamentelor de uz uman și veterinar și de instituire a unei Agenții Europene pentru Medicamente și Propunerea de Regulament privind medicamentele de uz veterinar.

În calitate de raportor,  europarlamentarul Claudiu Ciprian Tănăsescu apreciază intenția Comisiei de a crea un cadru legislativ proporțional, actualizat și adaptat la particularitățile sectorului veterinar, protejând în același timp sănătatea publică, a animalelor, siguranța alimentară și a mediului. „Totuși, multe dintre elemente celor două propuneri rămân să fie clarificate în această perioadă în Parlamentul European. Obiectivul nostru este de a crește disponibilitatea medicamentelor de uz veterinar și de a reduce sarcina administrativă pentru industrie și nu numai. Este important pe parcursul acestui exercițiu să găsim punctul de echilibru în vederea stimulării concurenței și inovării”, a declarat românul.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X