Sari la conținut
Home » De ce urlă câinele meu când aude sirene?

De ce urlă câinele meu când aude sirene?

Cum socializezi cu un pui de cățel?

De ce urlă câinele meu când aude sirene? Unii câini manifestă comportamentul de a urla la sirene pentru diverse motive. Deși nu există o explicație absolută pentru acest comportament. Există două teorii principale care pot să-l justifice.

Prima teorie sugerează că acest comportament are legătură cu originile lupilor, strămoșii câinilor noștri. Lupii comunică între ei prin diverse tipuri de vocalizări, iar urletul este un mod de comunicare bine-cunoscut.

De ce urlă câinele meu când aude sirene?

Deși sunetele produse de sirene sunt dificil de auzit pentru oameni, câinii au o auzul mult mai dezvoltat și pot percepe frecvențe pe care noi nu le putem.

Când un câine aude o sirena, ar putea să creadă că este un alt câine care încearcă să comunice cu el. Prin urmare, când un câine urlă la sirena, poate fi o încercare de a răspunde și de a spune. ,,Sunt aici și te aud!”

A doua teorie sugerează că unii câini pot percepe sirenele ca o amenințare. Această reacție ar putea fi legată de instinctele de pază și protecție ale câinilor. Câinele ar putea auzi sirena și nu știu ce reprezintă acest sunet.

Acest lucru ar putea fi perceput ca un potențial pericol. Așa că câinele urlă pentru a vă avertiza familia cu privire la posibila amenințare. Acest comportament ar putea să se repete atunci când sirena se îndepărtează. Deoarece câinele consideră că urletul său are un efect de a alunga amenințarea.

Rasele de câini care par să fie mai predispuse să urle la sirene includ Spitzii

Cât despre posibilitatea ca sirenele să le provoace disconfort sau durere urechilor câinilor. Majoritatea experților cred că acest lucru nu este cazul.

Sirenele pot fi puternice, dar nu sunt considerate a provoca suferință sau disconfort semnificativ câinilor. Câinii care urlă la sirene pot face acest lucru din alte motive, nu din cauza durerii cauzate de sunet.

Rasele de câini care par să fie mai predispuse să urle la sirene includ Spitzii, cum ar fi Huskies, Malamutes și Eschimosii americani. Care sunt mai strâns legați de lupi.

Câinii de vânătoare care utilizează vocalizări și căderi în vânătoarea lor, cum ar fi beagles, câinii vulpi și câinii. Ar putea să fie mai predispuși la acest comportament.

Dacă câinele  manifestă acest comportament și doriți să-l gestionați, puteți încerca să-l distrageti cu jucării sau să-l recompensați atunci când rămâne liniștit în timpul sunetelor sirenelor.

Este important să înțelegeți că acest comportament poate fi înrădăcinat în instinctele lor și ar putea fi dificil de eliminat complet, conform dogtopia.ro.

Etichete: