Sari la conținut
Home » De ce te fac animalele de companie mai fericit?

De ce te fac animalele de companie mai fericit?

De ce te fac animalele de companie mai fericit?

De ce te fac animalele de companie mai fericit? Animalele de companie reprezintă o sursă inestimabilă de bucurie și confort emoțional pentru proprietari, dar și un factor important pentru starea lor generală de sănătate.

Un studiu efectuat de Asociația Americană de Psihologie, care a intervievat 2.200 de adulți, a relevat impactul semnificativ pe care îl au animalele de companie asupra bunăstării umane.

De ce te fac animalele de companie mai fericit?

Conform sondajului, impresionanta cifră de 86% dintre respondenți au evidențiat un efect majoritar pozitiv al animalelor lor de companie asupra stării lor generale.

Aproximativ 69% au subliniat că prezența animalelor le ajută să reducă nivelul de stres și anxietate. În plus. 66% au menționat că acestea oferă o prezență calmantă în viața lor de zi cu zi, conform informațiilor furnizate de Yahoo Life.

Animalele de serviciu, cum ar fi câinii, sunt de ajutor în special pentru persoanele cu tulburări de anxietate. Oferind sprijin în medii sociale sau în situații tensionate.

Terapia asistată de animale, practicată de ani de zile. A inclus o gamă variată de animale, de la câini și pisici la păsări, cai și multe altele. În tratamentele terapeutice.

De exemplu, terapia asistată de cai a avut efecte terapeutice semnificative pentru tinerii ce se confruntă cu diverse probleme emoționale și comportamentale.

Pentru a menține o relație sănătoasă atât pentru proprietar cât și pentru animal, dresajul și educarea sunt esențiale

Studiile relevă că animalele de companie au un impact pozitiv semnificativ asupra nivelului de activitate fizică al proprietarilor lor.

Deținătorii de câini, spre exemplu, sunt mai predispuși să respecte regulile de activitate fizică decât cei fără animale de companie. În plus, animalele de companie contribuie la reducerea sentimentului de singurătate.

În ciuda beneficiilor, există și aspecte negative asociate cu deținerea unui animal de companie. Precum costurile financiare implicate sau comportamentele nedorite ale acestora. Care pot influența sănătatea mintală a proprietarilor.

Drept exemplu, pentru a menține o relație sănătoasă atât pentru proprietar cât și pentru animal, dresajul și educarea sunt esențiale, conform newsbv.ro.