Sari la conținut
Home » De ce se spune că pisicile au nouă vieți?

De ce se spune că pisicile au nouă vieți?

Animale salvate În Spania din ghearele unor traficanți!

De ce se spune că pisicile au nouă vieți? Pisicile au fost parteneri ai oamenilor încă din perioada neolitică, coexistând în Orientul Apropiat acum aproximativ 10.000 de ani.

Această colaborare benefică a început în timpul tranziției de la vânător-culegător la stilul de viață agricol, unde pisicile erau atrase de prada obișnuită. Cum ar fi șoarecii și șobolanii, oferită de oameni în timp ce cultivau și depozitau hrana.

De ce se spune că pisicile au nouă vieți?

Pisici în Egiptul Antic: Domesticirea s-a accelerat în Egiptul antic, unde pisicile erau venerare și reprezentate în diverse zeități. Această venerație a contribuit la răspândirea pisicilor în întreaga lume pe rutele comerciale, iar miturile și credințele despre pisici au căpătat diverse forme în diferite culturi.

Originea Zicalei „Pisicile au Nouă Vieți”: Originea mitului că pisicile au nouă vieți se presupune că provine din Egiptul Antic. Se spune că zeul soarelui Atum-Ra a luat forma unei pisici pentru a explora lumea subterană, dând naștere altor opt zei. Această legătură dintre cei nouă zei și ideea de mai multe vieți a fost asociată cu proverbul „pisicile au nouă vieți”.

Pe măsură ce pisicile s-au răspândit în întreaga lume, s-a perpetuat și mitul despre viețile multiple.

Mitul „Pisicile au Nouă Vieți” este o fascinantă combinație de istorie

Interpretări Diverse ale Mitului: Diferite culturi au interpretat mitul în moduri variate. În China, se spune că pisicile au nouă vieți, în Italia, Germania și alte țări, au șapte vieți. În tradițiile turcești și arabe, au șase vieți. Englezii, însă, au păstrat tradiția celor nouă vieți timp de secole.

Explicația Pragmatică: Pe lângă miturile și credințele religioase, o explicație mai pragmatică a apariției conceptului de vieți multiple ale pisicilor este asociată cu abilitatea lor de a cădea. Și de a se redresa rapid în aer, permițându-le să aterizeze pe picioare. Această abilitate notabilă a fost observată de oameni, contribuind la crearea zicalei „O pisică are nouă vieți”.

Mitul „Pisicile au Nouă Vieți” este o fascinantă combinație de istorie, venerație religioasă și observații practice ale comportamentului felinelor. Indiferent de interpretare, această zicală a devenit o parte a folclorului și a culturii, captivând imaginația oamenilor din diferite colțuri ale lumii, conform freepets.ro.

Etichete: