De 526 Vizualizari

De ce să ne STERILIZĂM animalul de companie?

De ce să ne STERILIZĂM animalul de companie? Castrarea animalelor de companie este o operație de rutină, prin care sunt îndepărtate organele reproducătoare.

Pentru masculi:

Această operație implică eliminarea testiculelor, iar pentru femele îndepărtarea ovarelor și, uneori, a uterului. Medicii veterinari spun că este o operație ușoară, însă dacă nu este făcută la timp pot apărea complicații severe.

Pentru femele:

Iar pentru femele procedura este numită sterilizare. Această operație poate preveni problemele de sănătate ale câinelui tău și îți va aduce liniște, potrivit veterinarul.ro.

De ce să ne STERILIZĂM animalul de companie? Ei bine, poza postată de stăpâna unei cățelușe pe o rețea de socializare poate fi răspunsul acestei întrebări. Cățelușa de mai jos a fost diagnosticată cu PIOMETRUL, o afecțiune caracterizată prin acumulare de puroi în cavitatea uterină. Din fericire, aceasta a scăpat cu viață.

Dacă te gândești să îți castrezi sau sterilizezi câinele, vorbește cu medicul veterinar cât mai repede pentru a primi răspunsuri la întrebările tale legate de posibilele efecte secundare, costuri și multe altele.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X