Sari la conținut
Home » De ce să îți iei un câine? Beneficiile multiple pe care un animal de companie le are pentru sănătatea ta

De ce să îți iei un câine? Beneficiile multiple pe care un animal de companie le are pentru sănătatea ta

De ce să îți iei un câine? Beneficiile multiple pe care un animal de companie le are pentru sănătatea ta! Oamenii de știință au demonstrat faptul că patrupezii îmbunătățesc sănătatea oamenilor fizică și mentală. Ei au descoperit multiple beneficii ale animalelor de companie pentru sănătatea oamenilor.

De ce să îți iei un câine? În urma unor studii, cercetătorii au demonstrat că posesorii de câini au o tensiune mai scăzută, colesterol mai mic decât cei care nu dețin câini și este mai puțin probabil să aibă probleme ușoare sau grave de sănătate.

În general, mulți dintre posesorii de câini au un sistem imunitar mai puternic, ajutându-i să fie mai sănătoși și să petreacă mai puțin timp cu vindecarea bolilor și virușilor. De fapt, posesorii de câini sunt mai sănătoși decât cei care nu dețin câini și este mai puțin probabil să ia vreo medicație, potrivit purina.ro.

De ce să îți iei un câine? Câinii ne asigură o stare de bine emoțională

  1. Oamenii își revin mai repede din boli și chiar au rate de supraviețuire mai mari după un atac de cord, dacă dețin un câine.
  2. Copiii care au un prieten blănos lipsesc mai puține zile de la școală din cauza bolilor.Adesea, copiii cu boli cronice reacționează mai bine la tratament atunci când au un companion canin.
  3. Câinii ne asigură o stare de bine emoțională, datorită iubirii lor necondiționate și, de aceea, sunt o bună companie și alinare pentru persoanele care locuiesc singure.
  4. Posesia unui câine poate ajuta oamenii să se refacă după traume personale, cum ar fi pierderea unei ființe dragi.
  5. Posesia unui câine îi poate ajuta pe cei cu probleme de sănătate mintală să se refacă și să se simtă mai bine.
  6. Plimbarea regulată a unui câine îmbunătățește, cu adevărat, nivelul tău de sănătate și te poate ajuta să te menții mai sănătos.
  7. Plimbarea câinelui va însemna întâlnirea cu alți posesori de câini – ceea ce înseamnă că îți poți face noi prieteni, odată cu câinele tău!
  8. Plimbările îți pot asigura timp valoros departe de toate problemele și vei petrece timp de calitate alături de prietenul tău credincios.
  9. Pe lângă toate aceste beneficii majore, câinii sunt și extrem de amuzanți. Te pot face să râzi, sunt lângă tine la sfârșitul unei zile grele și sunt aproape întotdeauna acolo pentru a-ți oferi o îmbrățișare, când ai nevoie!