Cu siguranță te-ai întrebat de ce pisica ta preferă să bea apă de la robinet și ignoră apa din castronul lui. Acest comportament pare bizar la prima vedere, însă are o explicație logică, scrie National Geographic.

Potrivit Debrei Zoran, specialist in cadrul Spitalului Veterinar A&M din Texas, pisici sunt fascinate de apa curgătoare si prefera gustul apei de la robinet.

Pisicile trebuie să se hidrateze la fel ca toate celelalte mamifere, așa că au nevoie de o sursa de apă potrivita pentru nevoile si preferintele lor.

felinele au si mustățile sensibile, așa că “prefera sa nu le atingă de marginea castronului sau de orice altceva atunci când mănâncă sau beau,” a declarat Zoran.

Daca pisica ta are un castron adânc, care nu este plin, atunci va fi forțată să își bage capul mai adânc și să își atingă mustățile de margine.

O alta explicație e si faptul ca pisicile prefera locurile înalte, precum chiuveta din baie sau bucătarie, pentru ca “le da sentimentul de siguranță”, potrivit Lenei Provoost, expert in comportamentul animalelor din cadrul Universitatii din Pennsylvania.

Când castronul e poziționat pe podea, într-un loc aglomerat din casa, atunci va prefera apa de la robinet.

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da