Sari la conținut
Home » De ce ne miros câinii în zonele intime

De ce ne miros câinii în zonele intime

Ce trucuri știe să facă câinele tău? Sursa foto: pexels.com

De ce ne miros câinii în zonele intime. Toți cei care am intrat în contact cu un cățel am fost puși în fața situației în care acesta se comportă de parcă zonele noastre intime reprezintă cel mai interesant loc din lume. Posesorii de câini sunt ceva mai indiferenți față de acest comportament, dar uneori, cei care nu pre cunosc acest comportament, se simt stânjeniți.

Ei bine, indiferent cât de bizar este acest obicei, pentru patrupezi, există un motiv bine întemeiat biologic.

De ce ne miros câinii în zonele intime. Acesta reprezintă un comportament social

Comportamentul social al câinilor este diferit de cel al câinilor. Noi, oamenii, când vrem să cunoaștem mai bine o persoană, avem o mulțime de modalități de a o face. De la conectarea pe rețelele de socializare, la obișnuitele discuții când petrecem timp împreună, opțiunile noastre sunt variate.

Pentru prietenii noștrii canini, mirosul zonelor intime ar fi echivalentul lor pentru Instagram, Facebook e.t.c. Iar asta se întâmplă din cauza simțului lor olfactiv, care poate fi chiar și de 100.000 de ori mai puternic decât al unui om.

De ce ne miros câinii în zonele intime. Pentru a ne depista amprenta de miros

sursă foto: pexels.com
sursă foto: pexels.com; Beagle care simte urma unui miros

Câinii, pe lângă un miros dezvoltat, au chiar și un organ numit vomeronazal, care îi ajută la detectarea unei palete mai largi de mirosuri, ce includ feromonii emiși de alte animale (cât și de om!), adică substanele care le spun câinilor tot ce trebuie să știe despre cei din jurul lor.

Când vine vorba despre oameni, intenția câinilor nu este de a ne jena (cel puțin asta sperăm!), ci să reușească să adulmece glandele sudoripare apocrine, care emit feromoni. Acestea se găsesc la axilă, precum și la organele genitale, iar cum foarte puține specii de câini au talia necesară pentru a se ridica lejer până la axilă, nu le rămâne decât o singură opțiune. Iar informațiile pe care le pot afla sunt de-a dreptul incredibile!

Printre lucrurile de bază, precum sexul și vârsta, feromonii adulmecați de câini îi pot ajuta să determine starea de sănătate, dacă am avut recent relații sexuale și chiar starea emoțională pe care o avem.

Mai mult, unele rase de câini folosite la ferme au fost antrenate să adulmece vacile însărcinate, simțul olfactiv canin putând detecta ovulația.