1929 Vizualizari

De ce mănâncă pisicile iarbă

Nu există un singur răspuns la această întrebare, dar atunci când vorbim despre beneficiile ierbii pentru pisici, acestea sunt multiple.

Pe de o parte, iarba acționează ca un laxativ și ajută la eliminarea ghemulețelor de păr din intestine. Iarba poate de asemenea stimula eliminarea părului înghițit de pisică în timp ce se linge, prin vărsături.

Pe de altă parte, iarba conține și anumiți nutrienți dar și vitamine pe care pisica nu și le poate procura din hrana sa de carnivor. Nu în ultimul rând, pisicilor le place foarte mult să mănânce iarbă.

Iarba poate fi procurată ca atare din magazine pentru amenajări exterioare sau o putem planta, din semințe.

Pentru această a doua variantă, puteți achiziționa semințe de iarba pisicii de la orice magazin veterinar. Ulterior, le puteți planta într-un vas întins, folosind un pământ special care se găsește tot la magazinele veterinare. Umeziți ușor pământul după plantare, iar după ce apare iarba și atinge circa 10 cm, puneți vasul la îndemâna pisicii. Cei care nu vor să se complice cu iarba pisicii trebuie să știe că la fel de bun pentru pisici este grâul, ce poate fi plantat direct în pământ.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X