Lumea animalelor

De ce își trezește pisica stăpânul de dimineață?

De ce își trezește pisica stăpânul de dimineață? Mulți proprietari de pisici se confruntă cu plângeri legate de faptul că animalele lor de companie nu-i lasă să doarmă în liniște în orele dimineții. Cunoscutul medic veterinar britanic, Bruce Carnrayh, explică de ce acest lucru se întâmplă și ce puteți face pentru a gestiona această situație.

Cu toate că pisicile domestice trăiesc în confort și sunt asigurate cu tot ce le trebuie, ele păstrează instinctele lor de vânători, a declarat medicul veterinar și cardiolog Bruce Carnrayh, care este directorul Centrului de Sănătate al Pisicilor de la Universitatea Cornell, într-un interviu pentru publicația Inverse.

De ce își trezește pisica stăpânul de dimineață?

O pisică medie petrece cea mai mare parte a zilei dormind, în medie între 15 și 20 de ore. Acest stil de viață somnolent este strâns legat de evoluția lor.

Strămoșii pisicilor aveau nevoie de o cantitate semnificativă de energie pentru a vâna prada. Prin urmare, aveau nevoie de perioade lungi de odihnă. Durata somnului lor crește odată cu înaintarea în vârstă.

Contrar credinței populare, pisicile nu sunt animale cu activitate predominant nocturnă. Ele sunt cel mai active în orele de crepuscul, adică seara și dimineața devreme.

Motivul exact pentru acest comportament nu este pe deplin cunoscut. Dar Carnrayh și colegii săi cred că este legat de comportamentul animalelor pe care pisicile le vânează, cum ar fi rozătoarele.

Atunci când trăiesc în casă cu oamenii, pisicile nu-și schimbă neapărat ritmurile biologice. Ele pot fi foarte active în acele ore de seară și dimineață.

Acest lucru poate ajuta la consolidarea legăturii dintre stăpân și animal

Dacă acest comportament deranjează stăpânul, spune Carnrayh, acesta poate închide ușa în fața pisicii care aleargă și miaună prin casă. Totuși, pentru ca pisica să nu fie supărată, va trebui să-i acorde atenție în alte momente ale zilei.

Acest lucru poate ajuta la consolidarea legăturii dintre stăpân și animalul său de companie și poate oferi ambilor oportunitatea de a avea activități fizice suplimentare.

Veterinarii recomandă să te joci cu pisicile pentru a le menține sănătatea fizică și mentală. Participarea la scurte sesiuni de joc pe parcursul zilei poate fi foarte benefică pentru prietenul tău pufos.

Este important să reținem că comportamentul pisicilor face parte din caracteristicile lor evolutive normale și că este aproape imposibil să-l schimbăm complet.

Oferind îngrijire și atenție adecvată, putem crea un mediu confortabil pentru pisică și putem contribui la o viață mai sănătoasă și mai fericită pentru ea, conform gismeteo.ro.

Recent Posts

Cel mai rapid animal terestru din lume, pe cale de dispariție

Cel mai rapid animal terestru din lume, ghepardul, se îndreaptă spre dispariție, potrivit unui studiu…

20 de ore ago

Parada Canină ‘Câini de Companie’ la Brașov

Parada Canină ‘Câini de Companie’ la Brașov. Braşovenii și turiștii au fost invitaţi, sâmbătă, să…

23 de ore ago

De ce mănâncă iarbă câinele şi pisica? Ce le spune instinctul

De ce mănâncă iarbă câinele şi pisica? Mulţi dintre stăpânii de animale de companie, în…

23 de ore ago

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici. Se spune că pisicile sunt mai puțin…

6 zile ago

Pisica ta urinează pe hainele din casă. Cauzele și remediile

De ce pisica ta urinează pe hainele din casă. Mirosul urinei de pisică este foarte…

7 zile ago

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini. Unele rase de câini pot fi foarte…

7 zile ago

Parteneri

  • DOCTORUL ZILEI

Transplant pulmonar

  • DOCTORUL ZILEI

Transplant pulmonar