Sari la conținut
Home » De ce îi cade părul animalului meu?

De ce îi cade părul animalului meu?

Câinele tău se recunoaște în oglindă?

De ce îi cade părul animalului meu? Există mai multe motive pentru căderea excesivă a blănii câinelui tău, fie aceasta de natură fizică sau emoțională. Iată cele mai frecvente cauze ale căderii excesive a blănii la câini.

Primăvara este sezonul paraziților, iar puricii sunt o problemă comună. Poți verifica dacă câinele tău are purici observând blană în jurul cozii sau pe abdomenul său. Prezența puricilor poate provoca iritații ale pielii.

De ce îi cade părul animalului meu?

Tratamentul constă în deparazitarea externă, care poate fi realizată cu ajutorul zgardelor antiparazitare, șampoanelor antiparazitare. Pipetelor antiparazitare sau pudrei antiparazitare.

Medicul veterinar îți poate recomanda cea mai potrivită opțiune pentru câinele tău.

Alergiile la alimente pot fi o cauză a căderii excesive a blănii. Acestea sunt adesea legate de hrana consumată de animalul tău.

Pentru a gestiona alergiile, consultă un medic veterinar pentru a stabili o dietă adecvată bazată pe ingrediente non-alergene.

Hrana hipoalergenică oferă toți nutrienții necesari, dar exclude ingredientele care pot provoca reacții alergice.

Râia este o afecțiune a pielii cauzată de acarieni

Râia este o afecțiune a pielii cauzată de acarieni și afectează mulți câini. Tratamentul depinde de tipul și severitatea bolii și este stabilit de medicul veterinar după un consult medical.

Acesta constă în examinarea fizică, recoltarea de mostre de piele infectată, diagnosticare și administrarea tratamentului corespunzător.

Stresul sau anxietatea pot determina câinele să dezvolte comportamente nesănătoase, cum ar fi scărpinatul excesiv, ceea ce poate duce la căderea părului.

Este important să identifici cauzele acestui comportament și să consulți un medic veterinar pentru a recomanda tratamentul potrivit.

În concluzie, căderea excesivă a blănii la câini poate fi cauzată de purici, alergii alimentare, raie sau stres. Pentru a trata corect aceste probleme, este esențial să consulți un medic veterinar care poate oferi sfaturi și tratamente adecvate pentru animalul tău de companie, conform animax.ro.