De ce câinii trăiesc mai puțin decât omul? Răspunsul surprinzător a fost dat de un copil de șase ani. Dacă iubești animalele vei lăcrima de emoție după ce vei citi această poveste reală.

De ce câinii trăiesc mai puțin decât omul? Într-o zi, câinele micuțului Shane s-a îmbolnăvit și familia l-a dus pe Belker la medicul veterinar. Cățelul suferea de cancer, însă a fost prea târziu pentru a mai putea fi salvat. Părinții copilului au decis să eutanasieze câinel, pentru a-i curma suferința, mai ales că durerile începuseră să devină insuportabile pentru animal.

„Ca medic veterinar am fost chemat să examinez un lup irlandez de zece ani pe nume Belker. Proprietarii câinelui Ron, soția sa Lisa și băiețelul lor Shane, au ținut foarte mult la Belker și au sperat la un miracol.

M-am uitat la Belker și am constatat că era pe moarte de cancer. Le-am spus familiei că nu putem face nimic în legătură cu Belker, așa că am sugerat să facem procedura de eutanasiere pentru bătrânul câine din casa lor.

În timp ce făceam contractul, Ron și Lisa mi-au spus că s-au gândit că ar fi bine ca Shane de șase ani să monitorizeze procedura. S-au gândit că Shane ar putea învăța ceva din experiență.

A doua zi am simțit umflătura familiară în gât când familia lui Belker l-a înconjurat. Shane părea atât de calm chiar dacă mângâia câinele bătrân pentru ultima dată, pe care l-am sufocat dacă înțelegea ce se întâmplă. După câteva minute, Belker a murit liniștit.

Băiețelul părea să accepte trecerea lui Belker în dincolo fără nicio dificultate sau confuzie. Am stat împreună o vreme după moartea lui Belker, comentând faptul trist că viața câinilor este mai scurtă decât viața umană. Shane, care ne-a ascultat în liniște, a spus: – Știu de ce.

De ce câinii trăiesc mai puțin decât omul? Ca să învețe cum să trăiască o viață bună

Înspăimântați, toți ne-am întors spre el. Ce i-a ieșit din gură m-a uimit. N-am auzit niciodată o explicație mai confortantă. Mi-a schimbat modul în care încerc să trăiesc și să trăiesc.

El a spus: „Oamenii se nasc și trăiesc mult ca să învețe cum să trăiască o viață bună – iubind pe toată lumea tot timpul și fiind buni, nu?” Băiatul de șase ani a continuat:

„Ei bine, câinii știu deja cum să o facă, așa că nu ar trebui să rămână pe Pământ atâta timp cât noi.”