Sari la conținut
Home » UIMITOR! De ce BOALĂ FATALĂ suferă o femeie din cauza morţii cățelului ei

UIMITOR! De ce BOALĂ FATALĂ suferă o femeie din cauza morţii cățelului ei

UIMITOR! De ce BOALĂ FATALĂ suferă o femeie din cauza morţii cățelului ei!
Există şi alte cauze de a te îmbolnăvi de inimă, iar asta ne-o dovedeşte Simpson, în vârstă de 62 de ani care și-a pierdut terrierul Yorkshire.
După ce câinele a murit, Simpson a mers la spital pentru că suferea de dureri mari în zona inimii. Doctorii au crezut la început că a suferit un atac de cord. Dar, după o atentă analiză a fost diagnosticată cu o afecțiune aproape fatală, numită cardiomiopatie Takotsubo, cunoscută sub denumirea de: sindrom de inima frântă.
Inima unei femei sănătoase s-a rupt literalmente după moartea iubitului ei terrier Yorkshire. Joanie Simpson, de 62 de ani din Texas, a suferit dureri în piept după ce câinele Meha, în vârstă de nouă ani, a murit.Când a fost transportată la spital, medicii i-au spus că devastarea pe care a trăit-o după moartea lui Meha aproape că o ucisese. Simpson a fost diagnosticat cu cardiomiopatie Takotsubo cu potențial letal numit şi „sindrom de inimă rupt”.Povestea ei, publicată astăzi ca studiu de caz, în New England Journal of Medicine, exemplifică daunele fizice pe care tristețea copleșitoare le poate face corpului în urma unei pierderi.