De 3220 Vizualizari

De ce are pisica limba atât de aspră

thumb_640x380_3775-limba de pisicaDacă ai fost vreodată lins de o pisică, ai observat cu siguranță ce limbă aspră are, total diferită de cea a câinelui.

Limba pisicii este acoperită cu papile filiforme care conțin keratină și care îndeplinesc mai multe funcții, potrivit petmds.org. Una dintre ele este de a o ajuta să țină prada în gură și de a da jos carnea de pe oasele acesteia.

Papilele de pe limba pisicii funcționează totodată ca o perie ce o ajută să-și curețe blana, să scape de firele de păr moarte și de mizerie. Cu toate acestea, pisica ta are în continuare nevoie să o perii în mod regulat, ca să nu înghită prea multe fire de blană.

Un singur comentariu

  1. Nu numai turcii ,iubesc pisicile si rusii iubesc pisicile,dar si grecii.Bravo ,lor ! Pisica ,este un animal superb,pe care nu ai cum sa nu-l iubesti,frumos,curat,inteligent,nostim,poznas,te binespune,iti diminuiaza stresul zilnic,,,pacat ca romanii nu se incadreaza in iubitorii acestui animal extraordinar,sunt inca oameni care chinuie si maltrateaza pisici,caini,cai etc.Pacat!

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X