Sari la conținut
Home » De ce animalele nu țin minte când sunt certate? Motivul este incredibil

De ce animalele nu țin minte când sunt certate? Motivul este incredibil

De ce animalele nu țin minte când sunt certate? Motivul este incredibil! Cercetătorii au demonstrat că memoria lor pe termen scurt este extrem de limitată, astfel un cimpanzeu uită că l-ai certat după 20 de secunde, iar un cățel după două minute, potrivit Daily Mail.Animalele acumulează doar informaţiile care le ajută să supravieţuiască. În rest, memoria lor pe termen scurt este extrem de limitată – cimpanzeii uită după 20 de secunde, babuinii, macacii şi maimuţele-veveriţă au memorii puţin mai extinse decât o albină. În urma unui studiu realizat pe 25 de specii, de la porumbei la delfini, arată că memoria medie a unui animal durează 27 de secunde.

E surprinzător că maimuţele nu ţin minte mai mult decât şobolanii

„Când vine vorba de memoria pe termen scurt, se pare că funcţionează aproape la fel pentru toate animalele. E surprinzător că maimuţele nu ţin minte mai mult decât şobolanii, însă rezultatele sunt clare, iar memoria umană se remarcă pentru că este atât de susceptibilă, totul rămâne în memorie pentru foarte mult timp”, a declarat profesorul Johan Lind, de la Universitatea din Stockholm.

Experimentul a început cu animalul căruia i s-a prezentat un stimul, un punct roşu. Punctul dispare, apoi animalul vede doi stimuli, dintre care unul este acelaşi ca primul stimul, iar celălalt este diferit. Animalul este recompensat dacă alege acelaşi stimul ca cel de dinainte de pauză.Conform aceluiași studiu, animalele au diverse memorii specializate, care pot să stocheze doar un anumit tip de informaţie, dar o face pentru mult timp.De exemplu, o cioară ţine minte unde a ascuns hrana timp de luni de zile, dar nu poate ţine minte alte lucruri mai mult de un minut.În cadrul aceluiași experiment, cercetătorii au aflat şi că peştii au o memorie bună. Canadienii au reuşit să dreseze peştii să găsească mâncarea, apoi i-au scos din acvariu timp de 12 zile. Când au fost reintroduşi în acvariu, peştii au mers în aceeaşi locaţie unde era ascunsă mâncarea.