Sari la conținut
Home » De ce alegem un videoclip cu pisici în locul unui videoclip cu câini? Explicația specialiștilor

De ce alegem un videoclip cu pisici în locul unui videoclip cu câini? Explicația specialiștilor

Câini și pisici; decodificarea comportamenului

De ce alegem un videoclip cu pisici în locul unui videoclip cu câini? Explicația specialiștilor atunci când vine vorba despre câini sau pisici.

Părerile sunt împărțite atunci când vine vorba de animalul de companie preferat! 

În urma unor statistici ale specialiștilor, se pare că în lume există mai mulți iubitori de câini decât de pisici. Cu toate acestea, pisicile ocupă un loc special în viața iubitorilor de animale.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care preferă câinii, tind să fie mai pline de viaţă, dar şi mai înclinate să respecte cu stricteţe regulile. Prin constrast, persoanele care au declarat că iubesc pisicile tind să fie mai introvertite, dar mai deschise la nou şi mai sensibile decât cele iubitoare de câini. Totodată, admiratorii felinelor au o tendinţă evidentă spre nonconformism, optând să fie mai practice decât să respecte regulile.

Însă, de departe cea mai surprinzătoare constatare, care are toate şansele să stârnească un val de controverse în rândul stăpânilor de animale, este că persoanele care preferă pisicile au obţinut scoruri mai mari la testele de de inteligenţă, comparativ cu iubitorii de câini.
De ce suntem mai atrași de videoclipuri cu pisici?

Zilnic, apar tot mai mult videoclipuri cu animale de companie, în special cele cu pisici. Ceea ce nu știați este că aceste imagini si videoclipuri sunt de fapt bune pentru om, asta deoarece oamenii de știință au descoperit că ființele umane sunt atrase de animale mici, drăguțe, amintindu-ne de copilărie. Acest instinct de a fi atrași de aceste animale este o reflectare a dorinței omului de a avea grijă de puii săi.

Cercetătorii au constatat, de asemenea, că aceste caracteristici declanșează centrul plăcerii din creierul nostru în același fel în care o fac și dulciurile.

Animalele, în special câi­nele și pisica, sunt cel mai bun medicament împotriva stresu­lui zilnic și al neca­zurilor.

Deci, câini sau pisici?