De ce aleargă câinii pisicile? Cu siguranță te-ai întrebat de ce unii câini au adoptat acest comportament bizar. Explicația specialiștilor nu lasă loc de interpretări , potrivit Reader’s Digest.

Potrivit dr. Jesus Aramendi, veterinar în cadrul Chewy, câinii aleargă pisicile pentru că așa le dictează instinctele.

“Unii câini au tendința să alerge pisici ca parte din comportamentul instinctiv,” a declarat Jesus Aramendi. Potrivit specialistului, aceste instincte de vânătoare se trag de la strămoșii lor lupi și apar mai ales în cazul patrupezilor rapizi.

Un caine de vânătoare s-ar putea să aibă o inclinație mai mare să alerge pisicile

“Dacă ai o rasă de câine cunoscută pentru vânătoare sau păzirea turmei, precum ciobănesc, retriever, câini de cireadă sau Pointer englez, s-ar putea să aibă o inclinație mai mare să alerge pisicile.”

Acest instinct nu înseamnă că patrupedul tău urăște pisicile, și poate alerga orice alt animal mai mic.
Comportamentul instinctiv e greu de corectat, însă nu imposibil. De reținut e faptul că nu câinele tău e de vină pentru pornirile sale și e responsabilitatea ta ca stăpân să îl înveți cum să se comporte în apropierea altor animale.

“S-ar putea ca patrupedul tău să aibă foarte puțin control asupra pornirii pe care o simte atunci când aleargă o pisică sau un alt animal,” a continuat Aramendi.

Dacă patrupedul tău aleargă pisici (sau veverițe, pasări și alte animale), ideal e să vorbești cu un specialist în comportamentul animalelor înainte ca animalul tău de companie să facă o greșeală fatală. Un alt truc e să distragi dorința de alergare după pisici a câinelui tău cu jucării sau alte obiecte pe care le poate “vâna”, pentru a învață că nu are voie să rănească alte animale.

Animalzoo.ro Vreti sa primiti notificari cu ultimele stiri? Nu Da