Din cuprinsul articolului

De ce aleargă câinii brusc prin casă sau curte? Uite ce secrete ascunde acest comportament! Uneori, câinii, indiferent de talie, încep să alerge rapid prin locuința, aparent fără motiv.  Dar există două motive bine întemeiate, ori e fericit, ori este neliniștit, scrie digi-animalworld.

Câinele e fericit

În multe cazuri, acest comportament are la bază fericirea câinelui atunci când are multă energie sau după anumite evenimente. De exemplu, după o baie sau după ce se întoarce acasă membrul preferat al familiei.

„Există situații în care câinele a învățat că aceasta e o metodă prin care îți poate atrage atenția sau poate începe un joc,” a declarat E’Lise Christensen, medic veterinar specializat în comportamentul animalelor.

Câinele e neliniștit

Pe de altă parte, unii câini aleargă atunci când sunt neliniștiți.

„Uneori vezi că mușchii lor faciali sunt încordați, că au urechile date pe spate, că au mușchii încordați și chiar dacă dau din coadă, nu dau din tot corpul,” a declarat dr. Christensen.

În astfel de situații, trebuie să consulți un medic veterinar pentru a afla exact de ce câinele tău e neliniștit și începe să alerge brusc prin casă sau curte.