De 6692 Vizualizari

De când i-a murit stăpâna, un câine participă la toate slujbele din biserica unde mergea femeia

Cel mai bun prieten al omului!

De când i-a murit stăpâna, acum două luni, câinele Tommy este prezent la fiecare slujbă oficiată în micuţa biserică unde femeia mergea adesea şi unde i s-a ţinut slujba de înmormântare, scriu miercuri ziarele italiene, preluate de AFP.

Când răsună clopotele de la biserica Santa Maria Assunta din San Donaci (regiunea Brindisi, sud), la orele 17, ciobănescul german metis de 12 ani pleacă şi se aşează în faţa altarului. În afară de zilele când plouă foarte tare, Tommy a fost în fiecare zi la biserică de când a mers alături de sicriul iubitei sale stăpâne. Preotul satului tolerează prezenţa liniştită a câinelui lângă altar, scrie Il Messaggero.

Stăpâna lui trăia singură, doar cu cei patru câini pe care îi adunase de pe stradă – unul dintre ei fiind Tommy – şi pe care îi trata cu dragoste. Tommy era preferatul ei şi o însoţea când mergea la cumpărături, aşteptând-o la uşa băcăniei sau a brutăriei. Când femeia se ducea la biserică, o aştepta răbdător în faţa uşii, dar, de când preotul l-a lăsat să intre la înmormântare, Tommy este nelipsit de la nunţi, botezuri şi înmormântări.

De îndată ce aude clopotele şi vede un cortegiu funerar intrând în biserică, urmează sicriul ca şi când ar spera să o revadă pe femeia care l-a scăpat din situaţia lui de câine vagabond. După ce i-a murit stăpâna, a fost adoptat de întreg satul, scriu ziarele italiene.

Tags:

,

3 Comentarii

 1. Superb ! Emotionant !
  Am plans cand am citit povestea si mi-am adus aminte de ciobanita mea, Nikita, are a murit si ea la aproape 14 ani. Si ea ma insotea si astepta peste tot.
  Din pacate in Romania, cainele ar fi fost batut, zgornit si alergat.
  Minunate articole. Tineti-o tot asa !

 2. Din pacate am ajuns sa ne sensibilizeze si sa ne bucure gesturile si comportamentul animalutelor.La noi ar fi fost prins in clesti legat cu sirma de git, omorit sau abandonat in vreo padure.Daca s-ar putea as aduna toate animalutele fara stapin.Ce sincer se bucura ele pentru o bucatica de piine sau o simpla mingiiere pe cap.Articole despre animalute ar trebui postate peste tot .Poate ca ar mai invata si cei care au asa zisa putere la noi in tara.Din pacate intilnim oameni care nu ar da o felie de piine la un copil ce sa mai vorbim de un catel.Cum o putea sa le faca atita rau cind ei te privesc cu atita bucurie.De altfel cine nu suporta animalele nu are cum sa iubeasca omul.
  Felicitari celor care posteaza astfel de articole.

 3. Din pacate la noi l-ar fi prins in clesti, l-ar fi legat cu sirma de git si l-ar fi omorit sau abandonat intr-o padure.Este greu sa intelegi comportamentul animalutelor.Am ajuns sa ne multumeasca recunostinta animalelor.Cu cita blindete te priveste un animal pentru o bucatica de piine sau o simpla mingiiere pe cap.
  Dar ce parere aveti de un ciine a carui stapina a murit de vreo patru ani si nepotii care au ramas proprietari l-au dat afara din curte. Cu toate ca a fost dat afara si haituit el nu s-a indepartat de casa. Nu facea nici un rau si primea si el cite ceva mincare de la oamenii cu suflet dar , de curind s-a gasit cineva care nu poate fi numit om sa-l omoare .Statea mai mult la cimitirul satului impreuna cu o cateluse foarte cuminte si sterilizata.Catelusa a venit pe jos cu burta taiata o distanta de aproape 20 km pentru ca un dobitoc de veterinar nu a avut rabdare sa ma duc sa o iau asa cum convenisem inainte de a-si primi plata.Cu toate ca era foarte cuminte si nu facea nici un rau au omorit-o si pe ea. Cei care fac astfel de fapte nu se gindesc ca vor plati si ca vor ajunge si ei sa fie haituiti si loviti cu pietre in cap.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X