De 537 Vizualizari

Daruri: vaci de rasa de la fermierii din Irlanda!

33 de vaci din rasa Holstein Friza, toate gestante, au fost „debarcate” in Budacu de Jos (judetul Bistrita Nasaud). Acestea au fost donate de fermierii din Irlanda si au ajuns la familii cu traditie in cresterea animalelor. 

vaci1

Fundatia Heifer Romania continua sa daruiasca vaci in comunitatile de romi din Bistrita-Nasaud, intr-o actiune inceputa in 2013. In acest an, 33 de vaci de lapte din rasa Holstein Friza au fost aduse deja, in Budacu de Jos si impartite familiilor cu posibilitati materiale reduse, dar care au o traditie in cresterea animalelor. Pentru a primi animalul, familiile au fost nevoite sa demonstreze ca au grajd unde sa tina animalul si furajele cu care sa-l hraneasca. De asemenea, fiecare familie care a primit o vaca trebuie sa daruiasca unei alte familii primul vitel fatat de animal.

vaci3
Toate vacile care au ajuns in Budacu de Jos sunt gestante, urmand sa fete cat de curand.
Medicul veterinar Gheorghe Abrudan spune ca daca animalele nu sunt tratate corespunzator, nu va ezita sa le ia si sa le daruiasca altor familii, care stiu sa aprecieze acest cadou. Insa in Bistrita-Nasaud pana acum nu s-au inregistrat astfel de incidente. Familiile care primesc vacile sunt monitorizate timp de 5 ani.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X