Sari la conținut
Home » Dandie Dinmont Terrier

Dandie Dinmont Terrier

  • de


Greutate: 8 – 11 kg
Inaltime: 20 – 28 cm
Origine: Scotia,

Istoric rasa Este o rasa veche scotiana inregistrata prima oara in 1700 si a devenit cunoscuta datorita scriitorului Waler Scott, al carui erou principal din cartea Guy Mannering, Dandie Dinmont era inconjurat de sase astfel de caini. Se presupune ca ar proveni din incrucisarile dintre terrieri locali si Teckel.

Descriere Fizica Caine de talie mica, cu un corp lung, bine dezvoltat, musculos si flexibil. Capul este mare, lat, conic spre nas, stop proeminent, cu botul un pic mai mare decat teasta. Ochii sunt mari, rotunzi, distantati si de culoare caprui inchis. Urechile sunt lungi, situate jos, atarnate si cu par mai lung la varfuri, de aceeasi culoare cu motul de pe cap. Are tot capul si botul acoperit de par lung. Coada are forma unui iatagan de lungime medie, purtata ridicat in stare de alerta si lasat in repaos. Blana este dubla cu un prim strat pufos si moale si cu strat exterior cu par mai aspru pe spate si mai moale in partea inferioara a corpului. Poate fi de culoare “piper” (care variaza de la negru la gri-argintiu deschis) si “mustar” (un maro roscat spre bej palid).

Personalitate Este un caine curajos, neobosit, indraznet si vesel si totodata calm, echilibrat, vigilent si sensibil. Afectuos si devotat cu stapanul si familia acestuia, este rezervat cu strainii. Este iubitor si vesel cu copiii, accepta alte animale si alti caini daca a fost socializat de mic.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie periata in mod regulat si trimata o data sau de doua ori pe an.

Conditii de viata Este un caine care se adapteaza usor la conditiile de viata oferite : curte sau apartament. Are un nivel mediu de activitate si se va adapta circumstantelor familiei. Are nevoie de dresaj, socializare.

Dresaj Este un caine usor de dresat, dar nu trebuie uitat ca poate fi uneori incapatanat. De aceea dresajul trebuie sa fie ferm, consecvent, fara a fi sever sau dur.

Utilitate Este un foarte bun vanator de animale mici si iepuri. Este un bun companion.