Există câteva reguli care, dacă sunt respectate, te feresc de un Crăciun ruinat sau de un Revelion pierdut.Iată care sunt elementele cheie de care trebuie să ţineţi cont pentru a nu vă strica buna dispoziţie.

  1. Din cauza bubuiturilor şi a artificilor, câinii se sperie şi fug de lângă stăpân. Aşadar, sporiţi atenţia atunci când ieşiţi la plimbare cu patrupedul. ATENTIE! i câinii care stau în curte se sperie şi deseori sar gardul sau caută locuri în care să se adăpostească, provocând şi stricăciuni. Pentru a alunga teama câinelui de bubuituri trebuie să aveţi, în primul rând, o atitudine pozitivă în preajma sa.

Citeşte şi: https://www.animalzoo.ro/si-cainelui-tau-ii-e-frica-de-furtuna-afla-de-ce/Christmas-Balbinka-l2. Masa de Sărbători e toxică pentru animale!Caltaboşul, toba, sarmalele, cozonacul, toate sunt alimente greu de tolerat pentru câine. Condimentele şi excesul de proteine îţi pot băga companionul în spital. Îi poţi oferi câinelui tău puţină supă de pui, dacă aceasta nu a fost condimentată, ori un morcov fiert, dar nimic mai mult.Alimente periculoase sunt şi: pâinea, oasele de pui, dulciurile, covrigeii, fructele etc.3. De Sărbători, cele mai multe cabinete veterinare sunt închise. Dacă ştii că patrupedul tău e alergic, de exemplu, roagă veterinarul să-ţi dea medicamente pentru a le avea în casă (Claritine etc).Santa-Cat-l4. Atenţie la cabluri şi la instalaţii! Pisicile şi porcuşorii de Guineea sunt animăluțe extrem de pasionate de firele electrice. Ai grijă ca acestea să nu le roadă şi să se curenteze.christmas-animals15. E de la sine înţeles că animalele nu trebuie lăsate singure pe perioade lungi, dar e bine să menţionăm asta şi pentru cei care acum au adoptat un necuvântător.Deci: nu-i lăsaţi singuri perioade mai lungi de 6-8 ore, nu plecaţi în vacanţă dacă nu are cine să-i îngrijească şi asiguraţi-vă că au în permanenţă apă, iar hrana este oferită conform indicaţiilor veterinarului!