„Dacă tu vrei să te trezești la șase și jumătate, eu la șase vreau să mănânc!”

Tomi era un maidanez frumos foc, negru cu alb. L-am numit Tomi pentru că semăna cu cel din Tom & Jerry.

Locul de dormit al lui Tomi era un fotoliu, în dormitorul nostru.

Dimineața, la ora șase fix, soțul meu, pe atunci fumător înrăit, se trezea singur,
fără ceas și mergea să pufăie o țigară. Tomi, după el, să primească mâncare.

Citește și:

Aproape de pe o zi pe alta, soțul meu s-a lăsat de fumat și, în consecință. și de sculatul la ora șase. Tomi însă, parca avea un ceas în burtică: la șase fix venea în pat, dar culmea, la mine -m-o fi simțit mai fraieră- și mă împungea cu nasul și cu lăbuțele, până mă sculam să-i dau de mâncare. Azi așa, mâine așa, până m-am revoltat eu: De ce să mă scol pentru tine, Tomi, la șase? Dacă mănânci la șase și jumate, când sună ceasul, nu e bine? Și revoltată, în dimineața următoare, când Tomi m-a trezit, l-am luat și l-am dat afară din casă, nemâncat! A doua zi, la fel! A treia zi, Tomi, credeți-mă, nu m-a mai trezit!
M-am trezit singură și, pe sub gene, îl spionam pe motan, să văd ce face: Tomi stătea cu gâtul întins, se uita la mine. Când am deschis ochii, Tomi și-a pus fulgerator capul pe labuțe și s-a prefăcut ca doarme! M-a pufnit râsul, dar și azi mă minunez cât de
repede a înțeles și cum știa să se prefacă.
Tomi a plecat în Raiul Pisicesc, iar acum o avem pe Lili, o pisică la fel de haioasă, isteață și iubăreață.”

Citește și:

Poveste trimisa de Rodica Militaru

Trimite-ne si tu povestea ta, pe adersa [email protected]! Povestile haioase si impresionante primesc cadouri delicioase de la Whiskas si Purina!

Setari cookie