De 239 Vizualizari

CUM SUNT SALVATE ANIMALELE IN ALTE PARTI ALE LUMII!!!

sursa foto - http://english.cri.cn

Elicoptere si excavatoare pentru o familie de elefanti care a cazut intr-un rezervor de apa, in China

Trei elefanti asiatici salbatici au ramas captivi intr-un rezervor de apa din Sud-Vestul Chinei timp de cel putin doua zile, pentru eliberarea lor fiind puse in miscare elicoptere si excavatoare. Potrivit AFP, preluata de Agerpres, familia de elefanti – doi adulti si un pui, a fost gasita dupa un apel primit la departamentul forestier al prefecturii autonome Xishuangbanna Dai din provincia chineza Yunnan.

Se presupune ca puiul ar fi cazut initial in rezervorul de cinci metri adancime, iar adultii au ajuns si ei in apa incercand sa-l salveze.

Odata ajunse la fata locului, echipele de salvare au raportat ca, peste zece elefanti inconjurasera rezervorul si incercau, fara succes, sa se foloseasca de trompe pentru a-si trage afara confratii.

Elefantii agitati au fost speriati cu elicopterele si pocnitori, in timp ce salvatorii au reusit sa evacueze apa, astfel incat animalele captive sa nu se inece.

Xiong Chaoyong, seful Centrului de inmultire si salvare a elefantilor din Yunnan, a declarat ca a aruncat banane in rezervor pentru ca animalele sa ramana calme, insa cea mai mare ingrijorare era ca puiul nu va supravietui din cauza epuizarii.

elefanti-2

Operatiunea de salvare a fost ingreunata si de conditiile meteorologice, dar salvatorii au reusit, in final, sa excaveze un sant prin care au putut iesi cei doi adulti si puiul.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X