Sari la conținut
Home » Cum se transmite coronavirusul de la om la animale. Analiza OMS în lupta cu molima din China

Cum se transmite coronavirusul de la om la animale. Analiza OMS în lupta cu molima din China

Cum se transmite coronavirusul de la om la animale. OMS se luptă cu molima din China și va analiza mai mult modul în care se transmite noul virus.Un studiu publicat de Science a aratat ca pisicile pot fi infectate cu noul coronavirus, in timp ce cainii nu par a fi vulnerabili. Cercetătorii au anunțat că și dihorii domestici pot fi infectati cu SARS-CoV-2, coronavirusul care provoaca la om boala COVID-19.Autorii studiului mai spun ca nici gainile, porcii si ratele nu par a fi vulnerabili.Studiul a avut ca scop identificarea animalelor care par a fi vulnerabile la virus, pentru a fi folosite in testarea vaccinurilor experimentale anti-COVID-19, boala care a provocat la nivel mondial peste 83.000 de decese.Se crede ca noul virus s-a raspandit de la lilieci la om. Cu cateva exceptii de infectii raportate la pisici si caini, nu exista dovezi puternice care sa arate ca aceste animale de companie pot fi purtatori ai coronavirusului, potrivit ziare.com.Un alt caz a fost cel al unui tigru infectat de la o gradina zoologica din New York, care ar fi luat virusul de la unul dintre ingrijitori.Noul studiu, realizat in China, in ianuarie si februarie, a aratat ca dihorii domestici si pisicile prezinta mai multe probabilitati de a lua virusul si il pot transmite altor feline. In cazul puilor de pisica, cercetatorii au descoperit leziuni masive in plamani, nas si gat. Pe de alta parte, la dihori, virusul nu a dat simptome severe.Concluziile nu sunt surprinzatoare, avand in vedere ca, in cazul epidemiei de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS), o specie de pisica salbatica a fost unul dintre vectorii prin care virusul a fost transmis oamenilor, spune Daniel Kuritzkes, seful departamentului de boli infectioase din Boston, SUA.

Cum se transmite coronavirusul de la om la animale: Persoanele diagnosticate cu COVID-19 ar trebui sa se distanteze de animalele de companie

„Persoanele diagnosticate cu COVID-19 ar trebui sa se distanteze nu numai de ceilalti oameni din gospodarie, ci si de animalele de companie, pentru a nu le transmite virusul, mai ales daca sunt pisici sau alte feline”, a mai spus acesta.Amintim ca saptamana trecuta o pisica a fost testata pozitiv pentru coronavirus, in Hong Kong. Acesta este al doilea caz de acest fel din lume, dupa ce o alta felina a fost diagnosticata in Belgia.