Cum se descurcă Tao cu cea mai necruțătoare boală care a devastat lumea animalelor. Povestea emoționantă!

Tao și-a pierdut vederea din cauza unei boli necruţătoare de care multe animale suferă. Pentru că depresia începuse să se instaleze, stăpâna s-a gândit că trebuie să-l scoată pe cățelul de 11 ani din întuneric.

Tao, un golden retriever, în vârstă de 11 ani, a orbit din cauza unui glaucom agresiv care i-a atacat ambii ochi.  Melanie Johnson, stăpâna patrupedului, l-a cumpărat pe Oko, de 16 săptămâni, care a început deja dresajul pentru a deveni câinele însoţitor al veteranului Tao.

Citește și:

În fiecare zi, Oko îl scoate la plimbare pe pajiştile din apropierea casei lui Melanie Johnson, din Shepton Mallet, Somerset. Tao îşi foloseşte mirosul pentru a-l urma pe năzdrăvanul lui prieten.

Dimineaţa era sănătos, iar seara îşi agita capul şi dădea semne vizibile că suferă

„Tao a fost diagnosticat cu glaucom, boală care constă în modificarea unghiului de scurgere a lichidului ocular şi devine gravă atunci când ochiul nu mai poate elimina lichidul acumulat. Boala a evoluat rapid la Tao. Dimineaţa era sănătos, iar seara îşi agita capul şi dădea semne vizibile că suferă. Cinci ore mai târziu, ochiul lui era îndepărtat chirurgical. În ianuarie a pierdut şi cel de al doilea ochi şi am simţit cum mi se rupe sufletul”, a explicat Melanie pentru The Sun.

Citește și:

Tao a renăscut după ce stăpâna l-a adus acasă pe noul său prieten.

Întâlnirea dintre cei doi a fost haioasă. Când a fost adus acasă, micuțul Oko s-a dus direct la câinele orb și a început să-l clănțăne de urechi, de coadă şi de fălci. Acum sunt de nedespărţiţi. Oko a început deja dresajul pentru a putea fi un câine însoţitor de încredere pentru bătrânul lui prieten.

Melanie este fericită și nu se mai satură privindu-i în timp ce se joacă în curtea casei.