Cum se descurcă Tao cu cea mai necruțătoare boală care a devastat lumea animalelor. Povestea emoționantă!

Tao și-a pierdut vederea din cauza unei boli necruţătoare de care multe animale suferă. Pentru că depresia începuse să se instaleze, stăpâna s-a gândit că trebuie să-l scoată pe cățelul de 11 ani din întuneric.

Tao, un golden retriever, în vârstă de 11 ani, a orbit din cauza unui glaucom agresiv care i-a atacat ambii ochi.  Melanie Johnson, stăpâna patrupedului, l-a cumpărat pe Oko, de 16 săptămâni, care a început deja dresajul pentru a deveni câinele însoţitor al veteranului Tao.

În fiecare zi, Oko îl scoate la plimbare pe pajiştile din apropierea casei lui Melanie Johnson, din Shepton Mallet, Somerset. Tao îşi foloseşte mirosul pentru a-l urma pe năzdrăvanul lui prieten.

Dimineaţa era sănătos, iar seara îşi agita capul şi dădea semne vizibile că suferă

„Tao a fost diagnosticat cu glaucom, boală care constă în modificarea unghiului de scurgere a lichidului ocular şi devine gravă atunci când ochiul nu mai poate elimina lichidul acumulat. Boala a evoluat rapid la Tao. Dimineaţa era sănătos, iar seara îşi agita capul şi dădea semne vizibile că suferă. Cinci ore mai târziu, ochiul lui era îndepărtat chirurgical. În ianuarie a pierdut şi cel de al doilea ochi şi am simţit cum mi se rupe sufletul”, a explicat Melanie pentru The Sun.

Tao a renăscut după ce stăpâna l-a adus acasă pe noul său prieten.

Întâlnirea dintre cei doi a fost haioasă. Când a fost adus acasă, micuțul Oko s-a dus direct la câinele orb și a început să-l clănțăne de urechi, de coadă şi de fălci. Acum sunt de nedespărţiţi. Oko a început deja dresajul pentru a putea fi un câine însoţitor de încredere pentru bătrânul lui prieten.

Melanie este fericită și nu se mai satură privindu-i în timp ce se joacă în curtea casei.