Categories: Lumea animalelor

Cum să verificați rănile pisicii după o luptă între feline. Recomandările medicului veterinar

Uneori, rănile provocate de lupta dintre pisici sunt evidente, felina dumneavoastră poate avea o ureche ruptă sau zgâriată sau o rană pe piele. De obicei, rănile provocate de luptele dintre pisici sunt răni prin înțepare, deoarece pisicile au tendința fie de a se lovi una pe alta cu ghearele, fie de a se mușca, folosindu-și dinții lor lungi. 

Dacă pisica dumneavoastră a fost implicată într-o bătaie, ați putea bănui, după comportamentul ei, că a suferit o sperietură sau un eveniment traumatic. Adesea, semnele unei lupte între pisici sunt subtile și pisica dumneavoastră poate părea doar nervoasă și la limită, supusă sau șchioapă. S-ar putea să se grăbească să intre în casă și să se ascundă, deoarece pisicile se simt adesea supărate și traumatizate după o luptă.

Îngrijirea rănilor provocate de bătaia pisicii

Odată ce pisica s-a calmat și dacă vă lasă, cel mai bun mod de a verifica dacă are răni de luptă este să vă folosiți vârful degetelor. La foarte scurt timp după ce o pisică este mușcată sau zgâriată, înainte ca rana să înceapă să se umfle, pe pielea perforată apare, de obicei, o mică picătură de sânge uscat sau ser (lichid limpede). Acestea pot dura ceva timp pentru a fi găsite, dar sunt mult mai evidente la pipăit decât la vedere.

Odată ce ați găsit dovezi clare ale unei răni de luptă între pisici, va trebui să decideți cum să o îngrijiți. Pentru a curăța o rană puteți folosi fie o soluție diluată corespunzător asigurându-vă că este potrivit pentru pisici, fie puteți folosi apă caldă sărată.

Ca un ghid, o linguriță de sare de masă dizolvată într-o cană de apă caldă este aproximativ puterea potrivită. Apa sărată nu îi va face rău pisicii dumneavoastră dacă ar trebui să lingă zona după ce ați spălat-o și nu va interfera cu procesul de vindecare.

Când trebuie consultat medicul veterinar

În situația în care vă lasă, folosiți tampoane de vată, înmuiate în soluția de îmbăiere a rănii, pentru a îndepărta sângele uscat sau alte materiale de pe suprafața rănii. Aruncați fiecare tampon, în loc să îl înmuiați din nou în soluție. De obicei, pisicilor nu le plac spray-urile, așa că, dacă folosiți un spray specializat pentru curățarea rănilor, puneți-l pe vată, în loc să-l pulverizați direct pe rană. 

Dacă găsiți răni prin înțepare pe pisica dumneavoastră, este o idee bună să vorbiți cu medicul veterinar pentru a le verifica. Rănile înțepate în urma luptelor dintre pisici sunt, în mod normal, destul de dureroase și necesită adesea o ameliorare a durerii. 

De asemenea, va trebui să aranjați ca pisica dumneavoastră să fie verificată de către medicul veterinar dacă observați că o rană înțepată devine mai dureroasă decât era la început sau dacă aveți suspiciuni că pisica dumneavoastră dezvoltă un abces.

Recent Posts

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici. Se spune că pisicile sunt mai puțin…

14 ore ago

Pisica ta urinează pe hainele din casă. Cauzele și remediile

De ce pisica ta urinează pe hainele din casă. Mirosul urinei de pisică este foarte…

o zi ago

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini. Unele rase de câini pot fi foarte…

o zi ago

Ți-ai pierdut pisica, uite ce trebuie să faci

Ți-ai pierdut pisica, uite ce trebuie să faci! Acestea sunt câteva sfaturi adunate de la…

o zi ago

Devotamentul câinilor. Un câine nu vrea să-și lase stăpânul la spital fără să fie și el alături de acesta

Devotamentul câinilor. Un câine nu vrea să-și lase stăpânul la spital fără să fie și…

o zi ago

Cât de des pot fi spălate pisicile

Cât de des pot fi spălate pisicile în condițiile în care se știe că pisicilor nu…

o zi ago

Parteneri