Cum să-ţi arăţi iubirea faţă de un câine „pe limba lui”?  Chiar dacă cei mai buni prieteni ai omului nu consideră îmbrăţişările ca fiind un semn de afecţiune, dar asta nu înseamnă că nu doresc şi nu caută afecţiunea noastră, specialiștii vin cu opt metode infailibile, notează secretele.com.

Cum să-ţi arăţi iubirea faţă de un câine „pe limba lui”? Sprijină-ţi uşor corpul de al lui ori de câte ori ai ocazia

1. Sprijină-ţi corpul de corpul câineluiAi observat cum câinele se sprijină de tine în momentele de tandreţe? Ei bine, aceasta este forma de îmbrăţişare a câinilor! Ca să-ţi manifeşti iubirea faţă de el, sprijină-ţi uşor corpul de al lui ori de câte ori ai ocazia. Notă: Fii blând! Nu înseamnă să-l striveşti!2. Ridică din sprânceneMulţi oameni nu ştiu că privitul câinelui în ochi poate face ca animalul să reacţioneze agresiv. Dar există şi o formă de contact vizual inofensivă, şi care denotă iubire şi afecţiune. Ca să îi arăţi câinelui că îl iubeşti, ridică din sprâncene când îl priveşti.Un studiu recent a arătat că reacţia emoţională a câinelui se intensifică cu cât gradul de mişcare a feţei stăpânului creşte la vederea companionului.

Cum să-ţi arăţi iubirea? Dormi cu el

3. Dă-i voie să doarmă cu tine în patLa fel cum dormitul alături de un bebeluş are un efect reconfortant pentru cel mic, dormitul alături de companionul canin îi insuflă acestuia sentimente de afecţiune şi de protecţie, consolidând legătura afectivă dintre câine şi stăpân.4. Vorbeşte-i cât mai des!Când îi vorbeşti unui câine, acesta este atent atât la cuvintele rostite cât şi la tonul vocii, aşa că alinturile şi vocea caldă şi afectuoasă clarifică dragostea pe care i-o porţi.5. Mângâie-lMajoritatea câinilor adoră să fie mângâiaţi şi răsfăţaţi, iar stăpânii ştiu că mângâiatul este un mod foarte bun de a-şi manifesta afecţiunea faţă de animalul iubit. Dar cel mai puternic gest de afecţiune sunt mângăierile pe burtă!Atunci când mângâi un câine, stimulezi producerea hormonului oxitocină atât în organismul tău cât şi în cel al partenerului canin, hormon care consolidează legătura afectivă dintre voi.6. Dresează-l, răsplăteşte-l şi dă-i voie să alerge alături de tineDresajul câinelui şi alergările în tandem sunt un mod bun nu numai de a învăţa câinele să se poarte „cum trebuie”, ci şi de a-i arăta afecţiune. Potrivit studiilor, răsplătirea pozitivă a câinelui prin oferirea de mâncare, încurajare, mângâiere, etc., îi arătă animalului că ţii la el cu adevărat.În plus, câinii adoră rutina, iar întreţinerea acestei rutine benefice de către stăpân este perepută de către câine ca pe un semn clar de iubire.7. Scarpină-l după urechi!Câinii adoră pur şi simplu să fie scărpinaţi în spate urechilor! Potrivit cercetătorilor, urechile câinilor au foarte multe terminaţii nervoase, iar stimularea acestora duce la eliberarea de endorfine, adică hormoni ai plăcerii.8. Dă-i să mănânce din palmăCercetătorii şi medicii veterinari sunt de acord că hrănirea unui câine din palme reprezintă un foarte bun mecanism de apropiere afectivă, în special dacă animalul este pui.