De 29706 Vizualizari

Cum să previi căderea părului la câine?

Eroul

Cei mai mulți câini pierd păr în mod regulat, iar acest lucru nu ar trebui să ne sperie. Sunt câini din rase precum Ciobănesc german, Collie, Husky sau Corgi care lasă în urmă multe smocuri de păr pe covor sau pe canapea. În plus, patrupedele năpârlesc mai mult în sezoanele calde și atunci când trec de la etapa de juniorat la cea de adult. Nu se poate elimina complet această problemă, dar există câteva moduri care pot reduce la minimum cantitatea de păr pe care o poți găsi prin apartament.

Iată câteva sfaturi de la specialiști  pentru a minimiza căderea părului la câine:

PERIE BLANA CÂINELUI ZILNIC! În funcție de lungimea și grosimea firelor blănii, trebuie să alegi peria potrivită. Pentru blana scurtă, este necesară una cu dinți moi, scurți și deși, pentru blana mediu-lungă, o perie cu dinți flexibili sau chiar de sârmă, iar pentru blana aspră la suprafață, dar moale în interior, una cu dinți aspri și de sârmă.

Un câine care este periat constant va avea o blană neîncâlcită și nu va mai lăsa la fel de multe ghemotoace. Important de știut este că sensul de periere trebuie să fie în direcția creșterii părului. Dacă nu respecți această regulă, îi poți crea un disconfort câinelui.

OFERĂ-I CÂINELUI HRANĂ SUPERPREMIUM! Vorbește cu medicul veterinar pentru a-ți recomanda cea mai bună mâncare pentru patrupedul tău. O hrană sănătoasă și echilibrată, bazată pe toată gama de nutrienți, asigură o blană strălucitoare.

NU-ȚI HRĂNI CÂINELE CU MÂNCARE PENTRU OAMENI! Aceasta nu conține vitaminele și mineralele necesare pentru o blană sănătoasă.

DU-ȚI PATRUPEDUL LA O FRIZERIE CANINĂ! De câteva ori pe an, poți să-ți tunzi câinele. Dacă firele sunt mai scurte, îți va fi mai ușor să-l perii.

FĂ-I BAIE! Folosește șampoane speciale pentru câini și spală-i blana cu atenție pentru a fi mai sănătoasă. După o baie, părul trebuie neapărat periat.

Nu ignora excesul de păr pierdut!

Căderea părului poate fi un simptom al unei boli. De aceea, dacă observi că părul pierdut este extrem de mult și dacă e o cantitate tot mai mare pe zi ce trece, du-ți câinele la un control medical, recomandă eHow.com. Medicul veterinar va determina dacă patrupedul este în pericol și-ți va prescrie un tratament pentru el.

Un singur comentariu

  1. Ana Maria spune:

    Am un câine pichinez și ai cade parul foarte rău am fost la medic izm dat vitamine dar tot degeaba tot ai cade parul.Va rog să-mi ziceți ce să-i dau sa nu mai cada parul așa de rau

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X