De 1802 Vizualizari

CUM să îți plimbi pisica în lesă

Felinelor le place să petreacă mult timp în aer liber, ascultând ciripitul păsărelelor și mirosind iarba proaspăt tunsă, la fel de mult ca oamenilor. Pentru a le conferi un plus de siguranță, dar și pentru a ne asigura că nu fug fără a mai putea fi găsite, este indicat să le plimbăm în lesă, o activitate ce poate duce la întărirea legăturii dintre ele și stăpâni.

Iată câteva sfaturi pentru cei care vor să își plimbe pisica în aer liber, oferite de Sherry Woodard, un consultant renumit în materie de comportament al animalelor, pentru Huffington Post.

Autor: Raluca Florescu

Nu tuturor pisicilor le place mersul în lesă, dar tuturor trebuie să li se ofere această oportunitate. De ce este importantă această activitate? Atunci când ies la plimbare, pisicile își pot folosi mult mai mult creierul. „Felina gândește mai mult la felul în care își poate folosi corpul, este mai deșteaptă și implicată”, spune Woodard.

pisica-lesaPlimbările pot transforma o pisică sperioasă în una curajoasă – „O mulțime de pisici suferă de lipsă de încredere, dar o dobândesc odată ce exersează mersul în lesă”, explică Woodard. Dându-li-se posibilitatea să exploreze împrejurimile, pisicile devin mai încrezătoare în viața lor de zi cu zi.

Nu toate pisicile se acomodează cu mersul în lesă – Iar asta este ok. Dacă o pisică nu prezintă niciun fel de interes în explorarea împrejurimilor, decizia trebuie să îi fie respectată.

Pisicile au nevoie mai întâi de antrenament în interior – Pentru a vă asigura că totul este ok, este crucial să încercați să obișnuiți mai întâi pisica cu mersul în lesă chiar în casă. Specialista sugerează să lăsați lesa la îndemâna pisicii în casă, pentru a se putea juca cu ea, așa încât să nu îi fie teamă de aceasta. Apoi, puneți pisica în lesă dar asigurați-vă că aceasta este bine prinsă, iar felina se simte confortabil. Apoi lăsați pisica să poarte lesa în casă, pentru a se acomoda cu ceva în jurul corpului. Woodard sugerează să îi oferiți mici atenții atunci când încercați să îi puneți lesa, cum ar fi o lingură de mâncărică cu sos, pentru a îi distrage atenția.

Pisicile trebuie să se simtă confortabil în lesă înainte de a părăsi casa –
Odată ce sunteți gata să mergeți afară, deschideți ușa să lăsați pisica să miroase

Tags:

,

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X