Sari la conținut
Home » Cum să fii pregătit pentru momentul inevitabil din viața unui câine! Semnele îmbătrânirii și semnificația gesturilor

Cum să fii pregătit pentru momentul inevitabil din viața unui câine! Semnele îmbătrânirii și semnificația gesturilor

  • de

Cum să fii pregătit pentru momentul inevitabil din viața unui câine! Semnele îmbătrânirii și semnificația gesturilor.

Din păcate, cu toții am trecut prin experiența pierderii unui animal de companie extrem de apropiat!

Pierderea unei ființe dragi provoacă mereu durere în sufletul celor care au le-au fost alături pe tot parcursul vieții. Tocmai de aceea, fiecare proprietar de câine ar trebui să știe cum să gestioneze această situație inevitabilă si greu de acceptat, dar care face parte din decursul vieții noastre.

Bătrânețea la câini se aseamănă cu cea a oamenilor, și anume: părul li se încărunțește, se mișcă din ce în ce mai greu, pofta de viață și de mâncare le scade, iar cheful de plimbări este din ce în ce mai scăzut. Aceste stări pot dura de la câteva luni la ani de zile, însă trebuie să conștientizăm starea prin care trece patrupedul nostru, iar dacă suferă foarte mult, putem interveni pentru ajutorarea sa.

Gestul înduioșător pe care îl fac câinii înainte să moară!

Un câine este cel mai bun prieten al omului și va da dovadă de loialitate pe tot parcursul vieții sale. Însă, ceea ce face un câine în ultima perioadă a vieții, este de-a dreptul emoționant!

În multe din cazuri, câinele caută să plece din casă și să părăsească locul în care și-a găsit confortul. Unele persoane sunt de părere că animalele, aflate în durere, iau aceasta decizie deoarece simt faptul că stăpânii lor suferă din cauza lor. Patrupezii recurg la acest gest pentru a le ameliora durerea persoanelor dragi.

Se pare că animalele percep moartea ca un lucru extrem de normal, iar atunci când simt că se apropie de clipa morții aceștia aseamănă familia cu haita din care ar face parte.

Potrivit bzi.ro, la fel ca și lupii, câinii părăsesc haita pentru a nu rămâne o povara pentru aceasta. De aceea multe animale de își părăsesc camarazii pentru a-i scuti de greutăți.

În general, dacă câinele suferă foarte mult în ultima perioadă a vieții sale, ar fi bine să apelăm la un medic veterinar pentru a nu îl chinui, eutanasierea fiind soluția folosită în cazul în care pacientul este bolnav terminal și poate fi ținut în viață doar cu ajutorul unor mijloace medicale extraordinare.