Sari la conținut
Home » Cum să convertești vârsta pisicii sau a câinelui tău în ani umani? Noi avem schema

Cum să convertești vârsta pisicii sau a câinelui tău în ani umani? Noi avem schema

Cum să convertești vârsta pisicii sau a câinelui tău în ani umani? Noi avem schema

Înmulțirea vârstei actuale cu șapte este doar un mit. Pe această temă mulți medici veterinari s-au contrazis. Mulți dintre ei spun că dacă patrupedul tău ar avea 15 ani, asta ar însemna că ar avea peste 100 de ani umani la final, ceea ce este greu de crezut.Astfel, veterinarii au realizat scheme care sunt mult mai realiste și în strânsă corelație cu gradul de dezvoltare al animalului.

Uite cum să convertești vârsta pisicii sau a câinelui tău în ani umani

Medicii spun că înainte să calculezi vârsta animalului tău, trebuie să ai grijă cu ce-l hrănești, dacă s-a confruntat cu probleme medicale grave, pentru că toate acestea pot să te facă să apreciezi că ar avea mai mulți sau puțini ani.Înainte să convertești vârsta prietenului tău, trebuie să urmezi trei pașii principali pentru a calcula vârsta reală în ani umani atât pentru un câine tău, cât și pentru o pisică:PASUL 1: În primul an de viață, orice animal se dezvoltă mai mult decât în următorii. De aceea, pentru un câine, un an calendaristic este echivalentul a 15 ani umani, iar pentru o pisică, echivalentul a 24 de ani.PASUL 2: Doar în cazul câinelui, pentru cel de-al doilea an, adaugă nouă ani umani. Asta înseamnă că abia în cel de-al doilea an un câine ajunge la vârsta unei pisici de un an.PASUL 3: În următorii ani, pentru fiecare an calendaristic adaugă patru ani umani.

Dacă adunările au ieșit corect, ele ar trebui să se încadreze aproximativ în grilele de mai jos:

Ani calendaristici      Vârsta pisicii în ani umani      Vârsta câinelui în ani umani

1 an                                        24 de ani                                       15 ani2 ani                                       28 de ani                                       24 de ani3 ani                                       32 de ani                                       28 de ani4 ani                                       36 de ani                                       32 de ani5 ani                                       40 de ani                                       36 de ani6 ani                                       44 de ani                                       40 de ani7 ani                                       48 de ani                                       44 de ani8 ani                                       52 de ani                                       48 de ani9 ani                                       56 de ani                                       52 de ani10 ani                                     60 de ani                                       56 de ani11 ani                                     64 de ani                                       60 de ani12 ani                                     68 de ani                                       64 de ani13 ani                                     72 de ani                                       68 de ani14 ani                                     76 de ani                                       72 de ani15 ani                                     80 de ani                                       76 de ani

Când este un animal de companie bătrân?

Problema stabilirii vârstei a treia pentru un câine sau o pisică a fost îndelung dezbătută. În cazul câinilor, se spune că cei de talie mică sunt considerați bătrâni când ajung la șapte ani, iar cei de talie mare când ajung la șase ani. Totuși, aceste aprecieri sunt destul de depășite, potrivit lui Emily Pointer, medic veterinar la un spital din New York: „Este o nebunie să consideri un câine senior când are de fapt puțin peste 40 de ani umani. În plus, tehnologia a avansat extrem de mult”.Fadra Nally, autoarea unui blog din North Carolina, a mai spus că, acum, bariera dintre vârsta de mijloc și cea de-a treia nu se mai pune la vârsta de 6-7 ani.Atenție! Nally subliniază că un câine trebuie considerat bătrân după 8 ani, iar o pisică, după 9-10 ani.

Etichete: