Sari la conținut
Home » Cum să accepte un câine să fie îngrijit. Care este cheia succesului? Uite câteva sfaturi

Cum să accepte un câine să fie îngrijit. Care este cheia succesului? Uite câteva sfaturi

A crește, a educa un câine înseamnă integrarea lui în mediul social. Mai mult, îi sporim toleranța la manipulări, îi ușurăm comunicarea, îi reducem reacțiile de frică și îi îi creeăm o relație de încredere cu oamenii.

Iată cum trebuie procedat: Cea dintâi manipulare trebuie să fie scurtă

Fiecare câine are sensibilitate proprie și anumite manipulări pot deveni extrem de dificile dacă prietenul necuvântător refuză să coopereze

Cea dintâi manipulare trebuie să fie scurtă. Câinele nu trebuie să o experimenteze ca pe o durere sau o forțare fizică. Răbdarea este cheia, apoi gesturile lente și calme îl vor determina să coopereze.Proprietarii fac greșeli fără voia lor. Șterg rapid labele, ridicându-le și apucându-le prea brusc. Prin urmare, câinele caută să scape mișcându-se, încercând să se sustragă, morfolind prosopul sau mâna proprietarului.Un alt factor important este perierea câinelui. În acest sens, deținătorii de animale trebuie să evite tipurile de perii care produc durerea.Cățeii au anumite părți ale corpului foarte sensibile la periere (urechi, piept, burtă și coadă), dar aceste zone pot varia pentru fiecare câine.Trebuie, prin urmare, să vă considerați câinele ca pe un individ din toate punctele de vedere, care are un mod unic de a resimți îngrijirile, potrivit Sandrine Otsmane.

Cum să accepte un câine să fie îngrijit. Care este cheia succesului? Uite câteva sfaturi

  1. Evitați să rămâneți în picioare, aplecându-vă asupra lui în timpul manipulărilor.
  2. Faceți gessturi lente.
  3. Ajutați-l să se relaxeze prin mângâieri lente.
  4. Folosiți o perie moale sau, pentru îngrijire, folosiți o compresă fără nici un produs.
  5. Când animalul arată cel mai mic semn de stres, lăsați jos peria sau compresa, apoi recompensați-l.
  6. Când a-ți depășit această etapă, așezați peria pe câine, recompensați-l cât timp obiectele sunt pe el, apoi îndepărtați-le.
  7. Continuați să prelungiți treptat fiecare din gesturile pe care le faceți.

Bine de știutCâinii au o memorie asociativă, pe când omul una abstractă. Memoria asociativă are o durată de maxim 10 secunde. Câinele nu poate avea acces la ”biblioteca” lui atât timp cât nu are sub ochi obiectul corespunzător, într-o realitate corectă, sau dacă nu există indicii care-l previn că respectivul obiect se apropie.