Sari la conținut
Home » “Cum pot preveni muscaturile de tantar?”

“Cum pot preveni muscaturile de tantar?”

“Am o curte de 3.300 mp, plina cu flori si gazon, si am si 3 ciobansti belgieni. Cum pot preveni muscaturile de tantar, si daca se intimpla cum le pot depista si ce trebuie sa fac imediat?Cu multe multumiri, Pop Dumitru, Slobozia-Ialomita”Raspuns:Intrebarea dumneavoastra este extrem de pertinenta si fiecare om ar trebui sa si-o puna, indiferent daca are sau nu un animal de companie. De ce? Pentru ca banalul tantar a fost declarat cel mai periculos “animal” din lume, fiind responsabil de 3 milioane de decese anual, la nivel mondial.Tantarul este purtator de malarie si alte boli grave.Great_danePentru prevenirea muscaturilor de tantar puteti face urmatoarele:

  • Dezinsectie in curte. Nu e costisitoare si efectul ei se mentine pe toata durata sezonului cald (in functie de numarul si abundenta ploilor).

Atentie! Animalele – sau oamenii – nu trebuie sa ia contact cu substanta, cu toate ca se spune ca nu afecteaza! Asadar, minimum 24 de ore nu trebuie ca animalele sa iasa in curte (puteti tine cainii in casa sau ii puteti trimite temporar la o paneiune sau o cunostinta apropiata).Dezinsectia fereste animale de companie (si nu numai) de tantari!

  • Folositi pentru animale zgarda speciala sau substanta de deparazitare externa cu spectru larg. Cum la oameni exista creme speciale, la animale exista coliere si pipete de deparazitare externa. Intrebati medicul veterinar despre pipetele care tin la distanta si tantarii.