Sari la conținut
Home » Cum mențineți o igienă orală adecvată pentru câini?

Cum mențineți o igienă orală adecvată pentru câini?

primul ajutor pentru câini otrăviți; sursă foto: mobilepet.ro

Cum mențineți o igienă orală adecvată pentru câini? Spre deosebire de stăpânii lor umani, câinii au nevoie să fie spălați pe dinți în mod regulat pentru a ține la distanță o multitudine de probleme urâte de sănătate orală.

Inclusiv respirația urât mirositoare, acumularea de placă și tartru, carii și chiar pierderea dinților.

Cum mențineți o igienă orală adecvată pentru câini?

Ar trebui să spălați dinții câinelui în fiecare zi. În timp ce medicii veterinari recomandă periajul zilnic al dinților, acesta este mai mult un scenariu de film. Nu toți proprietarii de câini pot încadra această rutină în programul lor zilnic încărcat.

Majoritatea experților sunt de acord că periajul dinților câinelui de cel puțin 2-3 ori pe săptămână. Este o strategie solidă și poate face cu siguranță o mare diferență pentru sănătatea lor orală.

Când ar trebui să spăl dinții câinelui meu?

Cel mai bun moment pentru a spăla dinții câinelui tău este înainte de a merge la culcare. Pentru că vrei să îndepărtezi resturile de mâncare care se acumulează pe gingii și dinți pe parcursul zilei. Dacă bucățelele de mâncare rămân în montură, acestea pot contribui la dezvoltarea bacteriilor și pot cauza acumularea de placă și tartru.

La rândul său, aceasta devine cauza principală a multor probleme dentare cu care se confruntă câinii, cum ar fi respirația urât mirositoare, cariile dentare sau parodontita, pentru a numi doar câteva.

De ce voi avea nevoie pentru a spăla dinții câinelui meu?

Înainte de a intra în detaliile procesului de periaj dentar al câinelui, trebuie să vă asigurați că aveți la dispoziție instrumentele potrivite.

Nu poți folosi pastă de dinți umană pentru a menține caninii animalului tău de companie curați. Iar folosirea unei periuțe de dinți nu este bună.

Veți avea nevoie de o pastă de dinți sigură pentru câini, care este formulată pentru a le menține dantura scârțâitoare de curată, dar și pentru a avea un gust plăcut pentru animalul de companie.

Să recunoaștem, prospețimea răcoritoare a mentă poate fi plăcută pentru tine, dar câinele tău va fi cu siguranță mai deschis la ideea de a se spăla pe dinți dacă pasta de dinți are gust de unt de arahide sau de șuncă, de exemplu.

Câinii mei adoră versiunea cu aromă de carne de vită a pastei de dinți enzimatice Arm & Hammer for Pets Tartar Control Enzymatic Toothpaste for Dogs și îmi place faptul că este formulată cu ingrediente naturale și că face o treabă excelentă pentru a le împrospăta respirația urât mirositoare.

Când vine vorba de periuțe de dinți pentru câini, există diverse modele. Cele mai comune două sunt cele care arată asemănător cu periuțele de dinți obișnuite. Și cele care se potrivesc pe degetul tău, un fel de degetar. În funcție de mărimea câinelui și de preferințele tale, un design ar putea funcționa mai bine decât celălalt.

Cum ar trebui să spăl dinții câinelui meu?

Din fericire, periajul dinților câinelui tău este un proces simplu. Începeți prin a ridica ușor buza câinelui dvs. și periați-i dinții din față cu o mișcare circulară. Asigurați-vă că periați atât suprafețele exterioare, cât și cele interioare ale dinților.

După ce le periați dinții din față, treceți la dinții din spate și repetați procesul pe setul de dinți de jos. Pasta de dinți pentru câini este formulată pentru a nu se clăti. Odată ce dinții sunt periați, ați terminat.

Desigur, unii câini nu se vor simți la fel de confortabil cu acest proces pe cât v-ați aștepta să fie și pot deveni speriați sau agitați. Nu-i împingeți sau nu încercați să-i forțați – nu poate fi decât contraproductiv.

Veți avea cele mai bune rezultate dacă începeți să spălați dinții câinelui dumneavoastră la începutul vieții lor, cât sunt încă tineri, și dacă vă bazați pe întărirea pozitivă pentru a-i pune în largul lor în timp ce îi spălați pe dinți, conform petguide.com.