Sari la conținut
Home » Cum îți convingi pisica să nu considere gradina o toaletă

Cum îți convingi pisica să nu considere gradina o toaletă

Pisica ta are un comportament negativ?

Cum îți convingi pisica să nu considere gradina o toaletă. Cei care au pisici nu sunt încântați de faptul că, adesea, pisicile le transformă grădinile pline de flori și plante în locul în care își fac nevoile.

Există soluții la îndemâna oricui pentru a convinge felinele să renunțe la acest obicei ne spun experții de  la Cats Protection, nu trebuie să intrăm în panică.  Desigur, unele sisteme de descurajare pot avea mai mult succes decât altele pentru că pisicile, ca și oamenii, sunt diferite.

 

Cum îți convingi pisica să nu considere gradina o toaletă. Testați mai multe elemente de descurajare

Cum și felinele sunt diferite este necesar să testați mai multe elemente de descurajare și să vedeți care funcționează cel mai bine sau chiar să încercați să utilizați o combinație de lucruri diferite.

Cats Protection a alcătuit o listă de moduri naturale de a ține pisicile departe de grădină.  Iată care sunt acestea, potrivit Yourhomestyle.

 

Plantați arbuști și tufișuri

Tufișurile și arbuștii sunt o modalitate naturală excelentă de a descuraja pisicile să-și facă nevoile printre flori. Plantându-le aproape, una de alta, veți elimina spațiul folosit de pisică și astfel va fi mai putin interesată de gradină.

 

Schimbați mirosurile cu gunoi de grajd

Încercați să răspândiți fertilizator organic și gunoi de grajd în jurul straturilor de flori pentru a ține pisicile la distanță. Folosiți mirosuri puternice

Pisicile au un simț al mirosului foarte sensibil, așa că orice are un miros puternic le alungă.

Mirosurile de lavandă și citrice sunt neatrăgătoare pentru pisici, așa că încercați să adăugați coji de portocală sau de lămâie în răsadurile de flori sau încercați să plantați levănțică.

 

Țineți mâncarea cât mai departe de grădină

Este de la sine înțeles că dacă nu vreți ca pisicile să dea târcoale grădinii, nu trebuie să lăsați acolo mâncare.

Pisicile știu că dacă găsesc mâncare în grădină, vor continua să revină, în speranța că vor găsi de fiecare dată. Asigurați-vă că hrana pentru păsări este ținută departe de pământ, plasată într-un loc în care pisica nu poate ajunge.

 

Zdrobiți coji de ouă și puneți-le în jurul plantelor

Pisicile adoră solul proaspăt pentru că este toaleta ideală. Încercați să faceți acest sol mai puțin atrăgător, punând coji de ou zdrobite în jurul plantelor. Cojile vor composta în mod natural pământul și sunt grozave pentru a ține alți dăunători departe de plante.

 

Creați o zonă cu pietre

Pisicile vor sta departe de zonele cu pietricele, așa că încercați să plasați pietre între plante pentru a le descuraja.

 

Creați o cursă cu obstacole

Creați o barieră naturală pentru pisici prin împrăștierea ramurilor și crenguțelor, printre plante. Pisicile preferă solul moale și proaspăt, iar o zonă cu obstacole nu le va atrage. De asemenea, puteți încerca să plasați o barieră de plasă în jurul plantelor, ca efect suplimentar de descurajare.

 

 

Construiți o zonă sigură pentru pisici

Dacă nu vă deranjează că pisicile își fac nevoile în grădină și vreți doar să le împiedicați să distrugă paturile de flori, încercați să creați un spațiu sigur pentru pisici.

Puteți face acest lucru creând o zonă mică de latrine în grădină, pe care o pot folosi mai multe pisici. Utilizați un substrat adecvat, cum ar fi așchii de lemn, nisip sau pământ și asigurați-vă că zona are puțină intimitate ( ascunsă în spatele câțiva arbuști).

Și, în sfârșit, nu uitați să vă gândiți la bunăstarea animalelor atunci când cumpărați ceva pentru a descuraja pisicile din grădină.  Dacă nu sunteți sigur ce să faceți, încercați să discutați cu un veterinar sau luați legătura cu centrul local de protecție a pisicilor.