Sari la conținut
Home » Cum își protejează urșii polari puii de frig?

Cum își protejează urșii polari puii de frig?

Cum își protejează urșii polari puii de frig?

Cum își protejează urșii polari puii de frig? Pe măsură ce încălzirea globală devine o problemă tot mai urgentă, urșii polari se confruntă cu provocări semnificative pentru supraviețuirea lor.

În timp ce mulți români pot privi cu indiferență fenomenul de încălzire globală, consecințele schimbărilor climatice afectează profund aceste frumoase mamifere albe.

Cum își protejează urșii polari puii de frig?

O observație remarcabilă a fost făcută recent, evidențiind eforturile creative ale urșilor polari de a-și proteja specia.

Acești urși magnifici au fost surprinși purtându-și puii pe spate în timp ce înota prin apele reci ale Arcticii.

Acest comportament neobișnuit a fost observat în timpul studiilor efectuate de cercetători asupra animalelor din regiune.

Se pare că această tactică a apărut din necesitatea urșilor de a parcurge distanțe mai mari în înot, în contextul diminuării ghețurilor arctice în timpul verii.

Odată cu topirea ghețurilor, acești urși se văd obligați să se deplaseze pe distanțe mai mari. Purtarea puilor pe spate devine esențială pentru supraviețuirea acestora.

Puii, care nu au suficientă grăsime pentru a-și menține temperatura corpului în condiții optime în timpul înotului prelungit, beneficiază de căldura corpului și a blănii mamei lor, minimizând expunerea la apă rece.

Specialiștii de la World Wildlife Fund (WWF) afirmă că această călătorie pe spatele mamei este crucială pentru supraviețuirea puilor. Le oferă protecție termică și limitând contactul lor cu apa rece a oceanului.

Ei subliniază că această adaptare a devenit necesară din cauza înotului extins pe care acești urși sunt nevoiți să-l facă.

Specialiștii vor să obțină informații esențiale prin programe de monitorizare

Programele de monitorizare desfășurate în Arctica. Cum ar fi programul WWF-Canon început în 2007, au oferit date valoroase despre comportamentul urșilor polari în fața schimbărilor climatice.

Aceste programe utilizează zăbrele echipate cu dispozitive de transmisie radio pentru a monitoriza mișcările urșilor.

De ce? Pentru a obține informații esențiale despre modul în care aceștia reacționează la schimbările în habitatul lor.

Cu topirea ghețurilor marine, pe care urșii polari le folosesc pentru vânătoare și reproducere, acești mari înotători sunt nevoiți să se adapteze rapid la noile condiții.

Pentru a face față acestor schimbări, urșii polari au evoluat în moduri inovatoare, cum ar fi purtarea puilor pe spate, oferind o privire fascinantă în lupta lor pentru supraviețuire într-un mediu în schimbare rapidă, conform energyeficiency.clima.md.

Etichete: