Cum împrietenim o PISICĂ cu un CÂINE? Mulţi câini şi pisici se înţeleg foarte bine, însă există și nenumărate cazuri de respingere. Mai jos găsiți câteva sfaturi utile care vă pot ajuta animalele de companie din specii diferite să devină din dușmani cei mai buni prieteni, potrivit yourdogadvisor.com.

Dacă te-ai hotărât să adopți un nou tovarăș felin și te pregătești să-l aduci acasă, acolo unde există deja un cățel care locuiește în casa ta de câțiva ani și și-a exprimat pretenția, trebuie să găsești o cale să-l faci să înțeleagă că noul animal de companie nu a invadat spațiul său personal.Potrivit profesorului Katherine A.

Houpt, câinele dvs. va ajunge probabil să creeze probleme doar dacă dacă vaaîntâmpina probleme serioase. Câinii au un interes biologic în alungarea animalelor mai mici, așa că nu ar trebui să fie o surpriză faptul că cel mai bun prieten canin al dvs. aleargă pisica în toată casa. Vrei să oprești rapid acest comportament, deși poate dura ceva timp pentru a-l scoate complet din sistemul câinelui tău. În mod natural, câinii alungă pisicile – este o parte a instinctului lor de vânător, așa că trebuie să aveți răbdare cu câinele dvs., dar persistent. În caz contrar, câinele dvs. ar putea răni pisica dvs. dacă acest comportament nu este oprit.

Creați spații separate

Dr. Gary Landsberg recomandă să puneți jucăriile pentru pisici, coșul unde doarme sau alte obiecte într-o cameră separată care poate fi închisă. Acest lucru permite atât pisicii, cât și câinelui să se obișnuiască cu mirosurile noi ale unui alt animal. De asemenea, vă va ajuta pisica să se adapteze inițial la noul lor mediu. Pentru primele zile, se recomandă, de asemenea, să permiteți pisicii și câinelui dvs. să exploreze fiecare casa separat, limitând un animal de companie într-o altă cameră, în timp ce celălalt verifică totul. Acest lucru îi va ajuta să se simtă mai confortabil unul cu celălalt atunci când încep să împărtășească aceleași spații.Crearea de spații separate pentru câinele și pisica dvs. este o modalitate bună de a-i ajuta pe cei doi să se adapteze și va crea limite adecvate. Puteți păstra jucăriile lor în aceste spații separate, precum și în coșul felinei.

Crează-i pisicii tale o cale de ieșireChiar dacă o pisică are experiență în jurul câinilor, este important să ai anumite zone sigure în jurul casei în care pisica ta se poate ascunde dacă situația devine prea înspăimântătoare sau prea copleșitoare. Acest lucru poate necesita instalarea unei ușițe și clapete speciale pentru pisici, astfel încât blănoasa ta să poată fugi într-o altă zonă a casei.

Puteți utiliza recompense pentru a vă ghida pisica spre aceste ascunzători secrete. Aceasta poate include zone sigure sub mobilier, pat sau locuri din casă în care pisica ta se poată ascundă de posibilul ”dușman”. Aceste spații de siguranță îi va permite și pisicii dvs. să urmărească și să inspecteze activitatea din casă.

Reține-ți câineleReținerea câinelui tău va ajuta la siguranța pisicii în timpul întâlnirii inițiale. Dacă tu crezi că-ți cunoști câinele bine te poți înșela, uneori te vor surprinde, mai ales când există un animal nou în casă. Dacă este posibil, încercați să vă mențineți câinele ocupat, astfel încât pisica dvs. să aibă timp să privească și să inspecteze vizual noul lor însoțitor canin. Utilizarea unor recompende pentru câini vă poate ajuta să-i distrageți atenția câinilor. În afară de dorința de a vă păstra pisica în siguranță, doriți să controlați interacțiunile. Cum? Simplu. Folosirea unei lese sau a unui ham este un mod bun pentru început.

Interacțiuni nesupravegheate

Trebuie să evitați să vă lăsați câinele și pisica nesupravegheate până când nu sunteți siguri cu privire la siguranța lor. Odată ce câinele și pisica dvs. vor începe să interacționeze unul cu celălalt, fără a fi obsedați constant de prezența lui, atunci puteți să-i lasați singuri împreună. Odată ce câinele și pisica încep să se ignore unul pe celălalt și continuă activitățile lor normale, este un semn bun că puteți începe să le lăsați în pace pentru o perioadă mai mare de timp.

Alerte roșiiCând timpul de joacă devine periculos. Dacă câinele tău te ignoră și rămâne fixat pe pisica ta, acest lucru nu este un semn bun. Comportamentul prădător poate fi natural pentru unii câini, așa că trebuie să aveți grijă de un comportament violent. Comportamentul agresiv, cum ar fi mârâitul, șuierul sau mușcarea poate indica faptul că trebuie să solicitați asistență profesională. Cel mai frecvent comportament care are nevoie de adresare este urmărirea. Câinelui îi place doar să alunge pisici! Ascultarea corectă poate opri un anumit comportament, dar nu întotdeauna. Când este posibil, dacă intenționați să adoptați o pisică, vedeți dacă puteți aduce pisica timp de câteva zile pentru a vedea cât de pregătit este câinele pentru a trăi sub același acoperiș cu o pisică. La fel ca oamenii, animalele noastre de companie au personalități diferite. Dacă aduci acasă un nou animal, ia în considerare modul în care comportamentul lor se va potrivi cu celelalte animale de companie. O pisică care este timidă nu se va descurca foarte bine cu un câine prea jucăuș. Cel mai important punct de reținut este siguranța. Dacă câinele și pisica dvs. nu pot interacționa în siguranță, atunci va trebui să apelați la un dresor sau să acceptați că acestea nu sunt compatibile.Relații pozitiveDacă vă doriți ca între câinele și pisica dvs. să se dezvolte o relație sănătoasă, atunci această statistică vă poate oferi un anumit confort. Asociația Medicală Veterinară Americană raportează că aproximativ 44% din proprietarii de animale de companie din SUA vor avea mai mult de un tip de animal de companie, iar cea mai comună combinație include câini și pisici. Poate dura săptămâni pentru a vă ajuta câinele și pisica să se adapteze complet unul altuia. Este important să aveți răbdare, dar atenție la semnele de avertizare.După ce pisica și câinele dvs. au învățat să comunice corect între ei, atunci vor începe să se joace împreună în siguranță și să stea în același spațiu. În cele din urmă, a vedea câinele și pisica dvs. interacționează pozitiv poate fi incredibil de reconfortant și plin de satisfacție. Construirea lentă a relației, folosind antrenamentele ascultătoare persistente și menținerea limitelor corespunzătoare, va insufla fundamentul potrivit și vă va face fericiți noile animale de companie.Videoclipul de mai jos oferă un rezumat util și atent al sfaturilor și trucurilor oferite de sursa menționată mai sus. Nu uitați, siguranța și răbdarea sunt esențiale! 

 

 

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da