Sari la conținut
Home » Cum îmi spăl pisica mai ușor?

Cum îmi spăl pisica mai ușor?

De ce preferă unii oameni pisicile în locul câinilor?

Cum îmi spăl pisica mai ușor? Pisicile, în general, par să aibă o aversiune față de apă. Cu toate acestea, dacă sunt tratate cu blândețe, ele pot accepta să fie spălate. Prima experiență este crucială, iar dacă pisoiul tău se sperie, s-ar putea să nu mai dorească niciodată să treacă prin acele momente.

Pentru ca pisica să poată accepta baia și chiar să își dorească repetarea experienței, trebuie să fii foarte atentă la detalii.

Cum îmi spăl pisica mai ușor?

În primul rând, asigură-te că temperatura din încăperea în care faci baie pisicii este plăcută, iar apa are o temperatură de 39 de grade Celsius.

Umezește-i corpul, lăbuțele și apoi gulerul cu o mănușă specială (pe care o poți procura din magazinele de specialitate).

Apoi stropește-o treptat cu jetul de la duș, având grijă să menții presiunea apei la un minim. Utilizează un șampon special pentru pisici.

Asigură-te că nu îi intră spuma în ochișori sau în urechi. Nu uita să clătești cu atenție, iar dacă un anumit produs necesită clătire repetată, respectă această indicație.

De asemenea, ține cont că pisica nu își poate ține respirația, mai ales sub apă.

Este esențial să îi vorbești într-un ton blând și să o mângâi pe tot parcursul acestui proces. Totuși, aceste acțiuni nu ar trebui să dureze prea mult, pentru a evita ca pisicii să îi fie frig și să se răcească.

Dacă pisoiul tău pare să se teamă de apă, nu îl forța să accepte această idee, deoarece s-ar putea să își piardă încrederea în tine. În această situație, rămâne doar să aștepți ca el să îți răsplătească într-o zi răbdarea.

Șamponul trebuie să fie destinat exclusiv pisicii

Șamponul trebuie să fie destinat exclusiv pisicii. Deoarece cele obișnuite nu corespund cerințelor acestor feline. pH-ul pisicilor este total diferit față de cel al proprietarilor lor, iar anumite produse pot fi chiar toxice pentru ele.

Un aspect foarte important: dacă pisica s-a atins, să zicem, de o bancă proaspăt vopsită, încearcă să o ștergi cu un șervețel absorbant și să o speli cu apă caldă.

În cazul în care nu poți îndepărta vopseaua, taie acele suite de păr. Evită în orice caz să folosești dizolvante!

În funcție de tipul de blană, trebuie să alegi și balsamul sau cremele texturizante potrivite. Fii foarte atentă la pudre!

Acestea nu pun întotdeauna în valoare frumusețea pisicii, iar dacă le aplici pe părul umed, riști să îi cauzezi tulburări digestive serioase, deoarece ea o va înghiți.

Pisica nu se scutură la fel ca câinii, așa că trebuie să o înfășori într-un prosop și să îi faci un „masaj”. Treci-ți mâna prin blana ei și periază-i părul pentru a preveni încurcarea.

Blana pisicii nu va fi complet uscată decât după câteva ore

Folosește un uscător de păr silențios, reglat la o temperatură redusă. Ai grijă să îl ții la o distanță de cel puțin 20 de centimetri. Pentru a evita să îi arzi blănița.

Trebuie să știi însă că, în ciuda bunăvoinței tale, blana pisicii nu va fi complet uscată decât după câteva ore.

Așadar, asigură-te că o instalezi într-un spațiu confortabil, unde temperatura să fie între 22-28 de grade Celsius.

Oricum, este suficient să speli pisica o dată la trei luni. Deoarece băile prea frecvente îi elimină sebumul protector al blănii și compromit sinteza vitaminei D pe care o ingeră atunci când se linge. După aceste experiențe, evident, trebuie să o răsfeți și să îi oferi o recompensă, conform eva.ro.