Sari la conținut
Home » Cum îmi ordonez câinele să nu mai tragă de lesă?

Cum îmi ordonez câinele să nu mai tragă de lesă?

Cum îmi ordonez câinele să nu mai tragă de lesă?

Cum îmi ordonez câinele să nu mai tragă de lesă? Dacă experimentezi dificultăți atunci când îți plimbi câinele pe stradă ce faci?

Pare agitat, trage în lesă și reacționează exagerat la alți câini, rezolvarea acestei situații poate fi abordată pas cu pas. Iată cum să îți obișnuiești câinele cu plimbarea în lesă.

Cum îmi ordonez câinele să nu mai tragă de lesă?

  • Răbdare și Recompense: Începe antrenamentul cu multă răbdare și recompense. Este esențial să fii ferm și calm în timpul antrenamentului. Folosește recompensele ca să atragi atenția câinelui și să-i captezi interesul.
  • Captarea Atenției: Ieșiți în parc, un mediu propice pentru antrenament. Învață câinele să-ți acorde atenție folosind o recompensă. Inițial, folosește recompensa pentru a-i atrage atenția, apoi mută-ți atenția asupra ochilor tăi. Repetă exercițiul până când reușești să-i captezi atenția doar cu îndemnul verbal.
  • Plimbarea În Lesă: Începe să mergi împreună cu câinele și asigură-te că este atent la tine, nu la lesă. Recompensează-l de fiecare dată când își îndreaptă atenția către tine. Asigură-te că această interacțiune are loc pe o distanță scurtă inițial.
  • Recaptarea Atenției După Stimuli Externi: Exersează captarea atenției câinelui chiar și în prezența altor stimuli, cum ar fi alte animale sau oameni. Atrage-l la tine cu un îndemn verbal și recompensă atunci când răspunde pozitiv. Această etapă consolidează abilitatea câinelui de a-și menține atenția în mediul exterior.

Crește treptat distanța pe care o parcurgeți împreună!

  • Exersarea Pe Distanțe Mai Lungi: Crește treptat distanța pe care o parcurgeți împreună și menține atenția câinelui la tine. Recompensează-l de fiecare dată când răspunde corect. Acest pas contribuie la stabilirea unui comportament calm și atent pe parcursul întregii plimbări.
  • Mersul În Lesă Pe Lângă Alți Câini: Apropie-te de alți câini în timpul plimbării și exersează captarea atenției câinelui tău. Utilizează îndemnul verbal și recompensa pentru a îl menține concentrat pe tine, nu pe ceilalți câini. Acest pas se bazează pe consolidarea comportamentului corect în prezența altor animale.
  • Recaptarea Atenției În Prezența Altor Câini Agitați: Ultimul test implică menținerea atenției câinelui tău în timpul trecerii pe lângă alți câini agitați sau lătrători. Folosește îndemnul și recompensele pentru a-l calma și a îl face să-și îndrepte atenția către tine.

Fiecare pas necesită consistență și recompense adecvate. Cu răbdare și persistență, vei observa îmbunătățiri semnificative în comportamentul câinelui tău pe timpul plimbărilor, conform agroland.ro.