Sari la conținut
Home » Cum îmi învăț pisica să meargă în lesă?

Cum îmi învăț pisica să meargă în lesă?

Cum îți dai seama dacă ai o obsesie pentru pisici?

Cum îmi învăț pisica să meargă în lesă? Dacă răspunsul este cel așteptat, nu sunteți singur, deoarece majoritatea pisicilor refuză categoric acest tip de „tratament”.

De aceea, răbdarea este un factor crucial. Este evident că un pui de pisică nu va accepta fără protest o astfel de „invitație”. În special pentru o pisică de apartament, este important să se obișnuiască cu ideea că afară nu este un loc periculos.

Cum îmi învăț pisica să meargă în lesă?

Recomandarea este să vă folosiți imaginația și să-i creați mai întâi un spațiu împrejmuit. Și nu uitați că pisica ar fi încântată să se poată cățăra. Plante înalte sau arbuști pot reprezenta o atracție pentru ea.

Cumpărați-i o zgardă și obișnuiți-o cu ea. Apoi, un ham. Este important ca aceste accesorii să fie purtate inițial doar în casă. La fel și lesa. După câteva zile, încurajați-o să parcurgă distanțe scurte în lesă, tentând-o cu o jucărie sau cu hrana ei preferată.

Apoi, încercați scurte plimbări în afara casei. Creșteți treptat distanțele pe care le parcurgeți. Alegeți locuri liniștite. Asigurați-vă că s-a obișnuit cu zgomotul străzii.

Dacă vă propuneți să o învățați să meargă cu lesa. Încercați să o luați cu  la cumpărături sau în plimbări mai lungi. Înainte de a vă aventura. Asigurați-vă că nu este speriată și că se bucură să vă însoțească.

Asigurați-vă că zgarda nu este rigidă

Cu siguranță, nu vreți să o vedeți scăpându-vă din lesă și să o căutați panicat pe străzi.

Pe parcurs, puteți să o obișnuiți să accepte rute în care traficul este mai intens, dar esențial este să se simtă în siguranță și să înțeleagă că poate conta pe voi.

Și dacă își dorește să alerge, asigurați-vă că zgarda nu este rigidă și că nu o poate prinde în cazul în care rămâne prinsă într-o sârmă de gard.

Puteți chiar să-i puneți un clopoțel pentru a o găsi mai ușor. Este adevărat că acesta o va împiedica să mai vâneze. Potențialele prăzi (păsările și șoarecii) vor fi avertizate de sunetul produs de clopoțel. Oricum ar fi, încercați să vedeți partea pozitivă a acestei sugestii, conform eva.ro.

Etichete: