Cum a fost SALVAT un cățel ce a rămas BLOCAT cu capul într-un borcan! Un cățel a avut parte de sperietură groaznică după ce a băgat capul într-un borcan și a rămas blocat acolo, scrie Metro. Din fericire, pompierii britanici au intervenit la timp pentru a rezolva acest caz mai puțin obișnuit. Cum a fost SALVAT un cățel ce a rămas BLOCAT cu capul într-un borcan! Stăpânii lui Buddy, un cățel din rasa chihuahua, au încercat să-l ajute ungând gura borcanului cu lichid pentru a ușura alunecarea, dar  în zadar. Au sunat la 999 pentru a solicita ajutor brigăzii de pompieri din zonă.Operațiunea a fost una destul de anevoioasă, dacă ar fi să judecăm după imagini, însă s-a soldat cu un real succes: Anton Phillips, de la serviciul de pompieri și salvare din Hampshire, a spart borcanul, apoi a încercat să întindă pielea gâtului câinelui, până a reușit în cele din urmă să-i scoată tot capul.

„A fost o activitate neobișnuită și era ciudat să vezi expresia dură a animalului prin pahar”

„A fost o activitate neobișnuită și era ciudat să vezi expresia dură a animalului prin pahar. Nu am vrut să risc să sparg borcanul deoarece acest lucru ar fi putut răni animalul. În plus, am avut de-a face cu o mulțime de animale de-a lungul anilor și mereu am spus că ce a intrat poate să și iasă”, a explicat Phillips, potrivit evz.ro.Citește și: ONG-urile, mesaj tăios către liderii Uniunii Europene. Cer stoparea animalelor chinuite din cuști

În urmă cu câteva ore, , peste 160 de ONG-uri, reprezentând mai mult de un milion de cetățeni din toată Europa, au cerut liderilor Uniunii Europene să se asigure că UE nu mai amână îmbunătățirea legislației pentru bunăstarea animalelor, și anume eliminarea cuștilor din fermele industriale. Au trimis o scrisoare deschisă ca parte a campaniei „End the Cage Age” (Încheie Era Cuștilor) și a Inițiativei Cetățenești Europene, care a strâns recent peste 1.6 milioane de semnături.

Conform unui comunicat trimis către Animal Zoo, „noului Vicepreședinte Executiv al Comisiei UE, Frans Timmermans, Comisarului Pentru Sănătate Și Siguranță Alimentară, Stella Kyriakides și Comisarului Agriculturii, Janusz Wojciechowski, au primit o scrisoare în care li se solicită să introducă legislația adecvată pentru a sfârși practica plină de cruzime de a exploata animalele în cuști.”Citește continuarea….