13106 Vizualizari

Cum comunică câinii cu stăpânii lor? Explicația care a uimit mii de oameni

Cum comunică câinii cu stăpânii lor? Explicația care a uimit mii de oameni

Urechi coborâte, ochi de câine bătut, dezvelirea dinților, cel mai bun prieten al omului ar putea recurge la aceste mimici pentru a transmite un mesaj și nu numai sub impulsul unei emoții, potrivit agerpres. ro.

Câini că sunt sensibili la atenția umană, iar studiile arată că: „Rezultatele noastre merg însă mai departe, sugerând că trebuie să interpretăm mișcările feței lor ca pe un mod de comunicare”, a explicat pentru AFP Juliane Kaminski, unul din coautorii acestui studiu.

Juliane Kaminski și colegii săi britanici au studiat comportamentul a 24 de câini de rase diferite, cu vârste cuprinse între unul și 12 ani. Au filmat pe animalele și expresiile lor ținându-i la o distanță de un metru de un om, care stătea cu fața, cu spatele, era atent sau distrat.

Spre surprinderea cercetătorilor, „mușchii de pe fețele patrupedelor se mișcă mai mult dacă stăpânii lor erau atenți”, a afirmat Juliane Kaminski, iar „ochii de câine bătut” este expresia pe care o adoptă cel mai adesea.

Experiențele realizate au permis scoaterea în evidență a faptului că animalul este mai puțin expresiv în fața hranei, care este pentru el sinonimă cu plăcerea.

„Rezultatele ar putea indica faptul că aceste animale sunt sensibile la atenția oamenilor și că expresiile lor ar putea fi încercări active de comunicare și nu doar simple afișaje amoționale”, explică cercetătoarea.

Dar nu ar trebui totuși să deducem că un animal de companie își ia privirea de câine bătut pentru a-și „îmblânzi” stăpânul. Potrivit echipei, lucrările sale nu-i permit să afirme că aceste animale sunt conștiente de ceea ce poate gândi sau simți o ființă umană față de mimicile lor, o abilitate considerată un semn de inteligență ridicată, specifică omului.

ANIMAL ZOO VĂ RECOMANDĂ SĂ CITIȚI ȘI:

Care este cea mai mare PROVOCARE pentru un om care acordă consiliere PSIHOLOGICĂ câinilor?

Marley, MOTANUL care se crede CĂȚEL! Priviți ce face / VIDEO

POVESTEA reală a unui GOLDEN RETRIEVER și SUFLETUL unei fetițe! ”Moare şi el. Ce faci atunci când moare?”

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X