Sari la conținut
Home » Cum am grijă de broasca mea țestoasă?

Cum am grijă de broasca mea țestoasă?

Cum am grijă de broasca mea țestoasă?

Cum am grijă de broasca mea țestoasă? Micile țestoase trebuie ținute în apă de adâncime moderată, cel puțin cât lățimea carapacei, astfel încât să poată ajunge ușor la suprafață. Trebuie să încălziți apa și să o schimbați zilnic sau la 2-3 zile, dacă aveți un filtru.

Unul dintre cele mai mici filtre, Fluval 1, necesită o adâncime de minimum 5 cm a apei, pentru a funcționa și a produce un curent semnificativ.

Cum am grijă de broasca mea țestoasă?

Dacă acesta este prea puternic, țestoasa va înota în van împotriva curentului, epuizându-se. Pentru a preîntâmpina această situație, puteți încetini curentul de apă, prin plasarea unei pietre rotunde de râu sau a unei cărămizi în mijlocul lui.

Astfel, acestea vor putea fi folosite și ca loc de odihnă pentru micii broscuțe. O altă variantă este să înclinați ușor acvariul, pentru a obține o porțiune de apă mai adâncă în zona filtrului și o alta destinată odihnei țestoaselor.

Dacă temperatura din cameră este scăzută, vă recomandăm să acoperiți parțial acvariul, pentru a păstra o temperatură mai ridicată.

Nu lăsați însă să se acumuleze condensul, lipsa unei ventilații corespunzătoare fiind nocivă pentru țestoasă!

Asigurarea condițiilor de mediu

Apa și aerul din acvariu trebuie să atingă o temperatură de 29 – 30°C, aceste condiții termice prelungind viața micilor țestoase. În general, lampa incandescentă plasată deasupra acvariului va menține ridicată și temperatura apei.

Mai ales dacă există și o piatră în apă. Pentru a menține aceste condiții de mediu, vă recomandăm să utilizați un termometru de acvariu ce poate fi procurat din magazinele de specialitate.

Alimentația broaștei țestoase

Puii de țestoase sunt carnivori, însă și legumele sau vegetalele sunt recomandate pentru o dietă echilibrată. Lăsați-le să plutească pe apă, de unde micile broscuțe le vor pescui după pofta lor.

O alimentație completă se realizează, însă, cu ajutorul hranei preambalate, care trebuie distribuită în cantități moderate, o dată sau de două ori pe zi. At

Atenție: nu le supraalimentați! Orice exces în greutate cauzează o dezvoltare excesivă ce poate duce la deformarea carapacei.

Puii de țestoase au o speranță de viață foarte mică

În libertate, puii de țestoase au o speranță de viață foarte mică, aproximativ 1%. Cu toate că, în captivitate, aceasta crește semnificativ, nu vă așteptați ca toate exemplarele să supraviețuiască.

În cazul unei afecțiuni, este foarte dificil să tratați o țestoasă mică deoarece, de obicei, boala progresează repede și animalul moare înainte de a se putea lua vreo măsură.

Așa că, vă recomandăm să achiziționați mai multe broscuțe. Din păcate, nu vă putem da prea multe indicații, altele decât acelea de a oferi un habitat corespunzător (încălzit) și ferit de agitație.

Dacă vreuna dintre broscuțe se rănește, ea trebuie dusă la veterinar de urgență, unde i se va aplica un tratament similar adulților, conform eva.ro.