2305 Vizualizari

Cum alegi cel mai bun nisip pentru pisica ta

Autor: Raluca Florescu

Alegerea nisipului pentru pisică poate fi o sarcină dificilă pur și simplu pentru că sunt o grămadă de oferte la îndemână. Tipurile de nisip care se transformă în bulgări au devenit tot mai răspândite și mai populare, dar și celelalte sunt destul de răspândite. Iată care sunt avantajele fiecăruia.
Nisipul care nu face bulgări

Primele tipuri de nisipuri pentru litieră au fost cele care nu se transformă în bulgări. Acestea ajută la îndepărtarea mirosului neplăcut al urinii de pisică, deoarece are capacitatea de a absorbi mari cantitări de urină. Unele dintre acestea conțin chiar și aditivi cum ar fi cărbunele, care ajută suplimentar la controlul mirosurilor neplăcute.

Cu toate astea, pe măsură ce nisipul devine saturat, urina se depozitează pe fundul litierei, așa încât devine destul de greu să îndepărtezi doar partea de nisip care s-a murdărit, fără a goli întreaga litieră. Mulți dintre cei care folosesc acest tip de nisip trebuie să curețe în întregime litiera și să o spele cel puțin o dată pe săptămână.

 

Nisipul cu bulgări

Acesta a fost astfel conceput așa încât urina și bucățile de fecale să poată fi ușor îndepărtate fără a fi nevoie să golești întreaga cutie de nisip. Majoritatea conțin betonită, care permite nisipului să formeze un bulgăre solid pe măsură ce nisipul absoarbe urina.

Odată ce nisipul s-a murdărit este suficient să fie îndepărtate părțile cu urină, iar în litieră va rămâne nisipul curat. Faptul că doar nisipul murdar poate fi îndepărtat, înseamnă că litiera va sta curată mai mult timp. Este suficient ca litiera să fie completată cu aceeași cantitate de nisip care se murdărise.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X