Sari la conținut
Home » Cum adopt pisica potrivită pentru mine?

Cum adopt pisica potrivită pentru mine?

De ce preferă unii oameni pisicile în locul câinilor?

Cum adopt pisica potrivită pentru mine? Nimic nu este mai important decât asumarea responsabilității pentru o altă viață. Dacă intenționați să adoptați un pisoi, reflectați serios asupra angajamentelor pe care le veți face. Fiți sincer cu voi înșivă.

Schimbarea locuinței, a profesiei sau a unui partener poate implica acceptarea unor transformări radicale. Considerațiile financiare pot, de asemenea, influența decizia de a adopta un pisoi, deoarece un proprietar trebuie să aibă un buget pentru îngrijirea și întreținerea acestuia. Este nedrept să renunțați la un pisoi și să încercați să-i găsiți o altă familie doar pentru că partenerul nu mai este de acord să îl păstreze.

Cum adopt pisica potrivită pentru mine?

Pisoii au nevoie de afecțiune și de un mediu în care să se dezvolte sănătos. Ei vă vor răsplăti oferindu-vă dragoste nemărginită. Este vorba, deci, despre un angajament afectiv pe termen lung din partea ambilor parteneri.

Decizia de a adopta un pisoi va fi răsplătită prin relația deosebită pe care o veți avea cu el. Cu condiția să-i oferiți timp.

Un pisoi care își petrece cea mai mare parte a zilei singur sau căruia nu i se acordă atenție poate deveni depresiv.

Lipsa de interes, tulburările de somn și apetitul sau nervozitatea sunt doar câteva dintre simptomele acestei stări patologice, din care pisoiul nu poate ieși fără ajutorul vostru.

De aceea, decizia de a adopta un pisoi nu trebuie să fie una luată la întâmplare. Pentru că o eventuală separare definitivă îi va afecta inima. Dar și pe cea a partenerului sau a copiilor, dacă aceștia își doresc să-l păstreze.

Acceptarea unei provocări

Cu toții iubim pisoii! Sunt adorabili, nebunatici, cu un simț al aventurii extrem de dezvoltat. Altfel spus, sunt irezistibili. Dar există posibilitatea ca ideea adoptării unui pisoi să nu fie indicată în cazul vostru.

Dacă sunteți părinți sau urmează să deveniți, gândiți-vă la echipa formată din pisoi și cel mai mic membru al familiei.

În cazul în care în familia voastră există o persoană în vârstă sau un copil cu vârsta sub cinci ani, alegeți o pisică adultă.

Pisoii sunt plini de energie și vor încerca cu orice preț să atragă atenția tuturor membrilor familiei. Situațiile în care doresc să se joace și pot răni pe cei din jur nu sunt deloc plăcute.

Dacă aveți deja o pisică și intenționați să-i oferiți un camarad, este important să luați în considerare trăsăturile și personalitatea primei pisici atunci când faceți alegerea celei de-a doua. Ignorarea acestor aspecte poate transforma locuința voastră într-o zonă de conflict.

Prin urmare, dacă aveți o femelă adultă, adoptați o pisică tânără. Prezența unui motan ar putea să o deranjeze pe cea dintâi, existând chiar posibilitatea ca acesta să se comporte agresiv cu pisica voastră și să-i facă viața un infern.

Dacă sunteți stăpânul unui pisoi, știți deja că acesta ar aprecia dacă partenerul său ar fi un mascul care să împărtășească entuziasmul și preferințele sale, indiferent de natura acestora. Totuși, este foarte dificil să determinați o pisică să accepte compania alteia.

De cele mai multe ori, prima pisică va încerca prin orice mijloace să-i arate celei de-a doua că nu este bine venită.

Dacă primei pisici îi place să fie singură, nu încercați să o convingeți să accepte un partener. Și în niciun caz, nu luați această decizie înainte de a vă asigura că ați făcut alegerea potrivită.

Cuminți sau extrem de activi?

Atunci când intenționați să adoptați un pisoi, este indicat să țineți cont și de trăsăturile specifice ale rasei din care provine. Pisoii din rasa europeană sunt inteligenți, curioși, sensibili, dar și foarte activi.

Aceștia vă vor deveni cei mai buni prieteni, cu condiția să nu le refuzați dreptul de a-și consuma energia…

Dacă intenționați să adoptați o pisică de rasă Siameză, trebuie să știți că aceasta știe să comunice mai bine decât oricare altă rasă.

De asemenea, se comportă ca un copil. Îi place să fie ținută în brațe, pe genunchi, pe umeri și să fie mângâiată tot timpul. Cu siguranță își va găsi un loc și în inima voastră, conform eva.ro.

Etichete: