Un pui de cioară a ajuns mascota unui cartier din Galați pentru că este extrem de sociabilă. Pasărea s-a împrietenit cu un om şi, zi de zi, vine cuminte să-şi primească mâncarea şi porţia de afecţiune, potrivit a1.ro.

Puiul de cioara a primit un nume şi este îngrijită de toată lumea, iar specialiştii se minunează de inteligenţa ei.

Localnicii spun că pasărea a apărut în cartierul lor în urmă cu două săptămâni. Nimeni nu ştie de unde vine, mai ales că atunci când a fost găsit pe marginea drumului, era rănit, iar un medic veterinar pensionar i-a acordat primul ajutor

Citește și:

„Probabil a fost abandonat, căzut cumva dintr-un cuib şi noi l-am hrănit, l-am tratat că era şi bolnav. Şi acum s-a învăţat, are stăpânul lui, pe domnul Petrică. Ştie să vină, nu se mai sperie de oameni aşa. E cam periculos să nu fie vreun om rău să îi facă ceva, dar sper să nu”, a declarat Ioan Şerbu.

Acum, pasărea căreia oamenii îi zic „Fetiţa” a devenit mascota cartierului şi îşi petrece tot timpul în faţa unui magazin din zonă. Oamenii se miră de comportamentul ei neobişnuit și spun că nu au mai întâlnit o pasare atat de sociabilă până acum: „Nu am mai vazut asa ceva pana acum, nu stiu cum a reusit sa o imblanzeasca in halul asta. Baiatul ala ingrijeste de el si cand il vede stand pe banca, cioroiul, se duce si il bate pe spate sa ii dea mancare”

Citește și:

Deşi sunt considerate păsări inteligente, în mod normal, ciorile grivă nu sunt foarte prietenoase cu oamenii. Tocmai de aceea, comportamentul acesteia este uimitor chiar şi pentru specialişti.

Atodiresei Viorica, muzeograf: Ciorile sunt animale inteligente, au invatat sa ne priveasca si sa ne folosesca in folosul lor.

Setari cookie